Ropogós, bundázott csirkemell párizsi módra: tojás és liszt keverékében sül ki a hús
A párizsi csirkemell hasonlít a rántott húshoz, csak épp zsemlemorzsa helyett dupla adag lisztben kell megforgatni.

parizsi csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyerekkorodban talán te is szeretted a párizsi csirkemellet, amelynek lényege, hogy a rántott hústól eltérően itt kétszer kell lisztbe forgatni a húst. Akkor is ideális választás, ha menet közben veszed észre, hogy kifogyott a zsemlemorzsa.

Párizsi csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • bors
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet szeleteld fel, sózd és borsozd be, és tedd félre fél órára. Egy tálba öntsd bele a lisztet, egy másikban villával verd fel a tojást. A hússzeleteket forgasd meg először lisztben, utána tojásban, majd megint lisztben. Így jó vastag bundát kapnak. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyiben úszhatnak a húsok. Ha az olaj már forró, tedd bele a szeleteket, és oldalanként nagyjából öt perc alatt süsd ki őket.

Rántott húst olasz módra, paradicsomszósszal és sajttal is készíthetsz.

Ezt is szeretjük