8 isteni mártás sült húsok mellé

A különböző mártások csodálatos kiegészítői az amúgy is ellenállhatatlan sült húsoknak. Ismerd meg a legfinomabbakat.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Körömlakkot kent a papírra: gyönyörű rajzok lettek belőle »

Szürke színű ruhákkal ünnepelte 70. születésnapját a divatház »

Salma Hayek elfelejtett öregedni – Iszonyat jól néz ki az új fotókon »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Klasszikus mártás

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 0,5 dl vörösbor
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál borecet
  • 1 teáskanál méz
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csipet só

Reszeld le a hagymát, és pirítsd meg olajon, de vigyázz, hogy ne barnuljon meg, mert keserű lesz a mártás. Keverd el a többi hozzávalóval, és forrald fel, majd lassú tűzön addig főzd, míg kellőképpen be nem sűrűsödik.

Szilvamártás

Hozzávalók:

  • 10-15 db aszalt szilva
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 dl húsleves, kockából is jó
  • 5 evőkanál vaj
  • 1 citrom leve
  • 2 babérlevél
  • őrölt bors

Vágd finomra a hagymát, pirítsd meg a vajban, locsold meg a citromlével, majd forrald össze. Tedd bele a szilvát, majd ízesítsd sóval, borssal és babérlevéllel. Öntsd fel a húslevessel, majd 30-40 perc alatt főzd össze az egészet lassú tűzön. Ha megpuhult a szilva, turmixold össze, és a sültre öntve tálald.


Kaprimártás

Hozzávalók:

  • 1 marék kapribogyó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl húsleves
  • 3-4 evőkanál vaj
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • fél citrom leve

Olvaszd meg a vajat, és pirítsd benne üvegesre a nagyon apróra vágott vagy lereszelt hagymát. Szórd bele a kapribogyót, és add hozzá az apróra vágott petrezselymet. Hintsd meg liszttel, csorgass rá citromlevet, majd engedd fel a húslével. Forrald fel, ezután pedig állandó kevergetés mellett lassú tűzön főzd össze. Ha van kedved, botmixerrel összeturmixolhatod, vagy a húsra öntve máris fogyaszthatod.

Bormártás

Hozzávalók:

  • 1 kis fej hagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl húsleves
  • 2 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál sűrített paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fehérbors

Reszeld le a hagymát, és pirítsd meg a vajban, majd öntsd hozzá a húslevest és a borokat. Add hozzá a paradicsompürét és az átnyomott-passzírozott fokhagymákat, majd forrald össze, és főzd, míg eléri a mártás-állagot.

Almamártás

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 2,5 dl fehérbor
  • 1 dl húsleves
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál méz
  • citromlé
  • fahéj

Pucold meg az almákat, és vágd kis kockákra, majd öntsd rájuk a citromlevet, hogy ne barnuljanak meg. Csorgasd rá a mézet, keverd el a borral és a húslével, hintsd meg egy kis fahéjjal, és fedő alatt, lassú tűzön, saját levében párold puhára az almakockákat. Botmixerrel pépesítsd a gyümölcsöt, majd főzd össze a tejszínnel.

Ecetes uborkamártás

Hozzávalók:

  • 6-7 szem ecetes uborka
  • 3 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál vaj
  • 1 pohár tejföl
  • cukor

A vajból és a lisztből készíts világos rántást, adj hozzá egy kevés vizet, és főzd össze. Vágd kis kockákra az uborkákat, és rakd a rántásba. Ízesítsd kedved szerint sóval, cukorral és uborkalével, gazdagítsd tejföllel, majd néhány perc alatt főzd össze. Disznósültekhez kiváló.

Tejszínes kapormártás

Hozzávalók:

  • 1 csomag kapor
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 dl húslé
  • 2 dl tejszín
  • fél citrom leve
  • őrölt bors
  • cukor

Hevítsd fel a vajat, és keverd hozzá a lisztet. Az így kapott világos rántáshoz add hozzá az apróra vágott kaprot, majd engedd fel a húslével, melyet ízesíts sóval, borssal és cukorral. Forrald néhány percig, majd fokozd a hatást a tejszín és a citromlé hozzáadásával.

Gorgonzolamártás

Hozzávalók:

  • 10 dkg gorgonzola
  • 2 dl tejföl
  • 1 kávéskanál citromlé
  • csipetnyi őrölt bors
  • kevés tej

Morzsold a gorgonzolát a tejfölbe, majd ízesítsd citromlével és borssal, illetve lazítsd annyi tejjel, hogy kellemesen folyós legyen.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Blog.hu ajánló