Csöves kukorica főzve, sütve és grillezve: a legjobb praktikák

A főtt kukoricát nem csak vízben főzheted meg.

Csöves kukorica főzve, sütve és grillezve: a legjobb praktikák

Nyereményjáték

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Ez a giccses ékszercsoda lesz az ősz slágere a Gucci szerint »

Ne a nőt, a hátteret figyeld! Amikor nem a modell, hanem a környezet az érdekes »

Ez lesz az egyik legdivatosabb minta? Pedig nem az ősz jutna róla eszedbe »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kukorica a nyár kihagyhatatlan csemegéje. Mindegy, hogy készíted, a siker nem marad el. Főzve a legegyszerűbb, sütve édeskésebb lesz, és kedvedre fűszerezheted. A grillezett kukorica húsokhoz köretként is kínálható. Elevenítsd fel vele a balatoni és tengerparti élményeket és ízeket. Néhány trükkel tökéletes lesz.

Hozzávalók:

  • 4 db kukorica
  • 1 evőkanál vaj
  • zöldfűszerek
  • bors
  • parmezán sajt
Recept idők

Elkészítés:

Bárhogy is készíted, a siker egyik legfőbb kulcsa a megfelelő kukorica kiválasztása. Fontos, hogy a csövek ne legyenek hiányosak. Érdemes a piacon és a boltban is egy kicsit megnyitni a héját, és a körmöddel megbökni egy szemet. Ha tejszerű lé folyik ki belőle, akkor jó. Vedd szemügyre a bajuszt is. Ha száraz, akkor főzheted bármeddig, nem fog megpuhulni.

Közvetlenül főzés előtt szedd le a kukoricák leveleit és a bajszát. A zsenge levelekkel bélelj ki egy nagy fazekat. Pakold bele a csöveket, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Főzd a forrástól számítva 15-20 percig. Ekkor csípj le egy szemet. Ha elég puha, zárd el a tüzet, és a kukoricát hagyd a vízben kihűlni. Közvetlenül evés előtt sózd csak meg.

A grillezett és sült kukoricát rengeteg módon fűszerezheted. A megtisztított csöveket kend be olvasztott vajjal, megszórhatod kakukkfűvel, petrezselyemmel, korianderrel, sóval, borssal, parmezánnal. Csomagold alufóliába, a végeinél is hajtsd be, hogy sehol ne legyen rés. Süsd meg grillen körülbelül 15-20 perc alatt. Közben folyamatosan forgasd, hogy egyformán puhuljanak és piruljanak a szemek. Vannak, akik grillezés előtt megfőzik a kukoricát, és tűzön csak megpirítják. Akkor is nagyon finom lesz, ha a héjában sütöd meg.
Grill híján a kukoricát sütőben is elkészítheted. Fűszerezd és vajazd be, majd 180 fokon süsd meg 35-40 perc alatt.

Blog.hu ajánló