Csöves kukorica főzve, sütve és grillezve: a legjobb praktikák
A főtt kukoricát nem csak vízben főzheted meg.

Csöves kukorica főzve, sütve és grillezve: a legjobb praktikák
Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Házi fátyolmaszk rizspapírból: simább, ragyogóbb bőr, pillanatok alatt »

Ha így teszel, alapozó nélkül is ragyogni fog a bőröd! Tippek egy őszinte szépségbloggertől »

Tökéletesíti a bőrt, fent tartja a festéket: sminkalap készítése pár lépésben »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kukorica a nyár kihagyhatatlan csemegéje. Mindegy, hogy készíted, a siker nem marad el. Főzve a legegyszerűbb, sütve édeskésebb lesz, és kedvedre fűszerezheted. A grillezett kukorica húsokhoz köretként is kínálható. Elevenítsd fel vele a balatoni és tengerparti élményeket és ízeket. Néhány trükkel tökéletes lesz.

Hozzávalók:

  • 4 db kukorica
  • 1 evőkanál vaj
  • zöldfűszerek
  • bors
  • parmezán sajt
Recept idők

Elkészítés:

Bárhogy is készíted, a siker egyik legfőbb kulcsa a megfelelő kukorica kiválasztása. Fontos, hogy a csövek ne legyenek hiányosak. Érdemes a piacon és a boltban is egy kicsit megnyitni a héját, és a körmöddel megbökni egy szemet. Ha tejszerű lé folyik ki belőle, akkor jó. Vedd szemügyre a bajuszt is. Ha száraz, akkor főzheted bármeddig, nem fog megpuhulni.

Közvetlenül főzés előtt szedd le a kukoricák leveleit és a bajszát. A zsenge levelekkel bélelj ki egy nagy fazekat. Pakold bele a csöveket, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Főzd a forrástól számítva 15-20 percig. Ekkor csípj le egy szemet. Ha elég puha, zárd el a tüzet, és a kukoricát hagyd a vízben kihűlni. Közvetlenül evés előtt sózd csak meg.

A grillezett és sült kukoricát rengeteg módon fűszerezheted. A megtisztított csöveket kend be olvasztott vajjal, megszórhatod kakukkfűvel, petrezselyemmel, korianderrel, sóval, borssal, parmezánnal. Csomagold alufóliába, a végeinél is hajtsd be, hogy sehol ne legyen rés. Süsd meg grillen körülbelül 15-20 perc alatt. Közben folyamatosan forgasd, hogy egyformán puhuljanak és piruljanak a szemek. Vannak, akik grillezés előtt megfőzik a kukoricát, és tűzön csak megpirítják. Akkor is nagyon finom lesz, ha a héjában sütöd meg.
Grill híján a kukoricát sütőben is elkészítheted. Fűszerezd és vajazd be, majd 180 fokon süsd meg 35-40 perc alatt.

Blog.hu ajánló