Csöves kukorica főzve, sütve és grillezve: a legjobb praktikák

A főtt kukoricát nem csak vízben főzheted meg.

Csöves kukorica főzve, sütve és grillezve: a legjobb praktikák

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe: 3 darabot sorsolunk ki!

Nyerj képes enciklopédiát, és ismerjétek meg együtt a világ titkait!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Alföldi Róbert a komédiában is a bánatot látja - Zseniális gárdával játszik a Vízkeresztben (x)

Ingyenes lesz a Velencei-tó fesztiválja! Ekkor érdemes a strandra menni (x)

Nagy név érkezik Budapestre: a szeptemberi Balkán Partyra már most fogynak a jegyek! (x)

Az ország legjobb luxushotelje a Mátrában - High-tech eszközök, lebilincselően tiszta levegő (x)

Az avokádós smoothie segíti a gondolkodást és a döntéshozatal folyamatait - Ezért idd őket nyáron! (x)

beauty and style

3 dolog, amit tudnod kell, mielőtt megveszel egy overallt »

A nyár legszebb körömmatricái: most az etno minta a divat »

Levendula az esküvőn: illatos, romantikus és csodaszép »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kukorica a nyár kihagyhatatlan csemegéje. Mindegy, hogy készíted, a siker nem marad el. Főzve a legegyszerűbb, sütve édeskésebb lesz, és kedvedre fűszerezheted. A grillezett kukorica húsokhoz köretként is kínálható. Elevenítsd fel vele a balatoni és tengerparti élményeket és ízeket. Néhány trükkel tökéletes lesz.

Hozzávalók:

  • 4 db kukorica
  • 1 evőkanál vaj
  • zöldfűszerek
  • bors
  • parmezán sajt
Recept idők

Elkészítés:

Bárhogy is készíted, a siker egyik legfőbb kulcsa a megfelelő kukorica kiválasztása. Fontos, hogy a csövek ne legyenek hiányosak. Érdemes a piacon és a boltban is egy kicsit megnyitni a héját, és a körmöddel megbökni egy szemet. Ha tejszerű lé folyik ki belőle, akkor jó. Vedd szemügyre a bajuszt is. Ha száraz, akkor főzheted bármeddig, nem fog megpuhulni.

Közvetlenül főzés előtt szedd le a kukoricák leveleit és a bajszát. A zsenge levelekkel bélelj ki egy nagy fazekat. Pakold bele a csöveket, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Főzd a forrástól számítva 15-20 percig. Ekkor csípj le egy szemet. Ha elég puha, zárd el a tüzet, és a kukoricát hagyd a vízben kihűlni. Közvetlenül evés előtt sózd csak meg.

A grillezett és sült kukoricát rengeteg módon fűszerezheted. A megtisztított csöveket kend be olvasztott vajjal, megszórhatod kakukkfűvel, petrezselyemmel, korianderrel, sóval, borssal, parmezánnal. Csomagold alufóliába, a végeinél is hajtsd be, hogy sehol ne legyen rés. Süsd meg grillen körülbelül 15-20 perc alatt. Közben folyamatosan forgasd, hogy egyformán puhuljanak és piruljanak a szemek. Vannak, akik grillezés előtt megfőzik a kukoricát, és tűzön csak megpirítják. Akkor is nagyon finom lesz, ha a héjában sütöd meg.
Grill híján a kukoricát sütőben is elkészítheted. Fűszerezd és vajazd be, majd 180 fokon süsd meg 35-40 perc alatt.

1
Blog.hu ajánló