Villámgyors amerikai kukoricasaláta ropogós baconnel: olvadt vaj teszi selymessé

Az amerikai kukoricasalátát majonéz helyett olvadt vaj teszi selymessé, és nem hiányozhat belőle a ropogós bacon sem.

Baconös amerikai kukoricasaláta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a pillanatok alatt összedobható baconös amerikai kukoricasaláta ideális vendégvárónak vagy akár változatos köret gyanánt hús mellé. Délen hagyományosan nem majonézes mártással öntik nyakon a kukoricát, hanem olvasztott vajban forgatják meg.

Baconös amerikai kukoricasaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 szelet bacon
  • 4 evőkanál vaj
  • 1 nagy doboz morzsolt kukoricakonzerv
  • 1 teáskanál szárított petrezselyem
  • késhegynyi chili
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A bacont aprítsd fel, és egy tapadásmentes serpenyőben tíz perc alatt süsd ropogósra. Ha kész, szűrőlapáttal szedd ki. A hátramaradt zsiradékba kanalazd bele a vajat, és közepes lángon olvaszd vele össze. A kukoricakonzervet csepegtesd le, és forgasd a vajba. Óvatosan szórd meg sóval, frissen őrölt borssal és egy leheletnyi chilivel. Fedő alatt párold néhány percig, amíg átmelegszik, majd add hozzá a bacont, és szórd meg szárított petrezselyemmel.

Krémes krumplisaláta majonéz nélkül: kaporral, mustárral ízesítsd

Épp olyan krémes, mint a klasszikus krumplisaláta, azonban sokkal jobban jársz vele, hiszen a majonéz elkészítésével sem kell bajlódnod.

Elolvasom
Ezt is szeretjük