Villámgyors amerikai kukoricasaláta ropogós baconnel: olvadt vaj teszi selymessé
Az amerikai kukoricasalátát majonéz helyett olvadt vaj teszi selymessé, és nem hiányozhat belőle a ropogós bacon sem.
![Baconös amerikai kukoricasaláta](https://kep.index.hu/1/0/4542/45429/454295/45429598_7f56521c35c10f6f3a8149403c3b99af_wm.jpg)
Ez a pillanatok alatt összedobható baconös amerikai kukoricasaláta ideális vendégvárónak vagy akár változatos köret gyanánt hús mellé. Délen hagyományosan nem majonézes mártással öntik nyakon a kukoricát, hanem olvasztott vajban forgatják meg.
Baconös amerikai kukoricasaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 4 szelet bacon
- 4 evőkanál vaj
- 1 nagy doboz morzsolt kukoricakonzerv
- 1 teáskanál szárított petrezselyem
- késhegynyi chili
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A bacont aprítsd fel, és egy tapadásmentes serpenyőben tíz perc alatt süsd ropogósra. Ha kész, szűrőlapáttal szedd ki. A hátramaradt zsiradékba kanalazd bele a vajat, és közepes lángon olvaszd vele össze. A kukoricakonzervet csepegtesd le, és forgasd a vajba. Óvatosan szórd meg sóval, frissen őrölt borssal és egy leheletnyi chilivel. Fedő alatt párold néhány percig, amíg átmelegszik, majd add hozzá a bacont, és szórd meg szárított petrezselyemmel.
Krémes krumplisaláta majonéz nélkül: kaporral, mustárral ízesítsd
Épp olyan krémes, mint a klasszikus krumplisaláta, azonban sokkal jobban jársz vele, hiszen a majonéz elkészítésével sem kell bajlódnod.
Elolvasom- kukorica
- bacon
- köret
- kukoricakonzerv
- kukoricasaláta
- olvasztott vaj
- amerikai kukoricasaláta
- baconös amerikai kukoricasaláta
- Recept
Még több recept