Vajpuha lazacszeletek mézzel és vajjal sütve: elegáns és könnyen elkészülő ünnepi fogás
A mézzel és vajjal sült lazac bármilyen ünnepi alkalomra bevethető fogás.
Ha szereted a könnyen elkészíthető, elegáns fogásokat, készíts mézzel és vajjal sült lazacot! A rózsaszín szeleteket most alufóliába tekerve, sütőben süsd meg. Ideális választás akkor, ha idén valami különlegeset is szeretnél készíteni a hagyományos fogások mellé.
Mézes-vajas lazac
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg vaj
- 7 dkg méz
- 4 szelet lazacfilé
- 2 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál fokhagymapor
- só
- bors
Elkészítés:
Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat. Csorgasd hozzá a mézet és a citromlevet, és kézi habverővel kevergesd addig, amíg teljesen felolvad. Ekkor húzd le a tűzről.
A lazacszeleteket sózd és borsozd meg, szórd meg őket fokhagymaporral, és egyenként helyezd el egy-egy darab alufólián. Öntsd le őket a mézes-vajas keverékkel, csavard be a fóliába, és told 180 fokos sütőbe nagyjából 15 percre. Ezután nyisd fel a fóliát, és így süsd még őket két-három percig. Tálald friss salátával.
A mézes-vajas szósz a sült répának is remekül áll.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept