Könnyű, nyári túrós gofri
Egy könnyű gofri isteni vacsora lehet, és még olajszag sem lesz a konyhában, mint a palacsintasütésnél.
A gofri igazi nyári eledel, de egyáltalán nem csupán a strandon fogyaszthatod. Ha nem vagy éppen vízpart közelében, akkor otthon is elkészítheted.


Ráadásul, bár külön sütő kell hozzá, nem jár olyan olajszaggal, mint a palacsintasütés. Az eredeti tésztát dúsítsd némi túróval, hogy könnyű legyen.
Túrós gofri
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 15 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 4 tojás
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
- fél csomag sütőpor
- csipet só
Válaszd szét a tojásokat. A sárgáját, a puha vajat, a vaníliás cukrot, a sütőport, a porcukrot és a tejet dolgozd össze, majd add hozzá az alaposan összemorzsolt túrót. Keverd a liszthez a sütőport, majd add a tésztához. A tojásfehérjét verd kemény habbá, óvatosan forgasd a masszába, végül reszeld bele a citromhéjat.
A gofrisütőt forrósítsd fel, vékonyan kend ki olajjal, és merj a közepébe annyi tésztát, hogy ha lecsukod, ne folyjon ki - ez meglepően kevés tészta egyébként. Süsd két-három percig, amíg szépen meg nem pirul, majd tedd tányérra. Tejszínhabbal és gyümölcsökkel kínáld.
OLVASD EL EZT IS!

- tiramisu
- édességek
Az eredeti olasz tiramisu receptje

- piskóta
- édességek
Nyári vaníliás piskótatekercs

- palacsinta
- édességek