Puha, kakaós süti vaníliás krémmel töltve - Igazi álomdesszert egyszerűen

Ha régi, nagyiféle édességre vágysz, a kakaós-vaníliás süti telitalálat.

vanilias-kakaos-suti
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kakaós-vaníliás sütivel mindig biztosra mehetsz, hiszen nem nagy kihívás, a végeredmény viszont csodás. Érdemes egy nappal korábban elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek, a tészta pedig megpuhuljon.

Eggyel kevesebb vagy több lapot is süthetsz, a tepsid méretétől függően. A tetejét megszórhatod porcukorral, rákenheted a maradék vaníliás krémet, de olvasztott csokival is leöntheted.

Kakaós-vaníliás süti

Hozzávalók:

A tésztához

  • 70 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

A vaníliás krémhez

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 1 l tej

Elkészítés ideje: 1 óra 15 perc

Elkészítés menete

Rakd egy nagyobb tálba a tojást, a vajat, a cukrot, a tejfölt és a kakaót, majd keverd össze. Tedd hozzá a szódabikarbónával vegyített lisztet, és jól gyúrd össze. Akkor jó, ha a tészta se nem kemény, se nem puha. Ha szükséges, tejföllel még lazíthatsz az állagán. Oszd négy részre, és lisztezett felületen nyújtsd ki. Vajjal megkent tepsi hátulján süsd meg egyenként a lapokat 180 fokos sütőben körülbelül tíz-tíz perc alatt. Figyelj, mert hamar megég.

A krémhez a tejet kis lángon, kevergetve főzd sűrűre a pudingporral. Várd meg, amíg kihűl, majd dolgozd hozzá a cukorral habosra kevert vajat. Töltsd meg a lapokat a vaníliás krémmel, és tálalásig tedd a hűtőbe. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük