A kellemesen fűszeres pác és a megfelelő sütés teszi a grillcsirkét tökéletessé, előbbi több próbálkozást igényel, hiszen meg kell találnod a saját, vagy a családod kedvencét, utóbbihoz pedig elég néhány pofonegyszerű trükkhöz folyamodnod és eléred a kívánt állapotot.

A hús
A grillcsirkéhez egész csirkére lesz szükséged, nem sertésre, nem marhára, sem egyéb állatra, csirkéből készül, tényleg. Ami fontos, hogy próbálj meg tanyán nevelkedett állatot beszerezni, hiszen abból lesz igazán zamatos a kész fogás, nem pedig a nagyáruházak polcain leledző, napfényt és természetes táplálékot sosem látott állat húsából.

Fűszerek
Nem kell túlzásba vinni a fűszerezést, a leghangsúlyosabb hozzávaló a paprika és a só lesz, ezeken kívül talán egy kis fokhagymára lesz szükséged, na meg persze még pár olyan fűszerre, amit kifejezetten szeretsz, vagy úgy érzed, hogy anélkül nem lehet finom a husi.

A pác
Talán a legfontosabb összetevő, ha grillcsirkéről van szó a pác. Némi fűszerpaprikát - az erősebb ízek kedvelőinek csípős -, fokhagymát és sót kell elkeverned egy csészényi olajban, majd ezzel alaposan bekenned a csirkét, sütés előtt és közben.

Kenegetés
Ez az a mozdulat, ami nélkül a grillcsirkéd nem lesz az igazi, ne túl gyakran, de azért ne is túl ritkán, legalább 20 percenként kenegesd át a páccal a pironkodó jószágot, hogy igazán zamatos végeredményt kapj.

Locsolás
A fűszereken és a pácos kenegetésen kívül ez az, amitől igazán finom lesz a grillcsirke, ha utcán veszed, az alsók közül érdemes választanod, mert azokra csöpög folyamatosan a többiek szaftja, ha azonban otthon készíted, a sütő magányában, nem nagyon lesz, aki rácsöpögtesse a lehullott szaftot, így kénytelen leszel beavatkozni, persze csak a tökéletes végeredmény érdekében.

Sütés
Ez egy borzasztó egyszerű dolog, kapcsold be a forgatós grillcsirke-sütő gépedet, aztán bízd rá az előkészített húst. Azonban, ha véletlenül épp nincs kéznél egy ilyen eszköz, akkor se búsulj, fogj egy sörösüveget, öblítsd át forró vízzel és húzd rá az állatot, így a legegyszerűbb sütőben is tökéletes grillcsirkét süthetsz.

A kész csirke
Ha mindent betartottál, a végeredmény egy szégyenlősre pirult, ropogós bundájú csirke lesz, amihez a legjobb a házi savanyúság és persze egy jó nagy karéj friss kenyérszelet, de jól áll neki egy kis krumpli, szinte bármilyen formában, valamint bármi, amit szeretsz.
Grillezős finomságok
Ugyan a grillszezon már csak fotókon van velünk, de egy percig se csüggedj, az ízeit bármikor visszaidézheted, a sütődben is elkészítheted a legjobb nyári fogásokat, egyedül a füst zamata fog hiányozni
Így lesz tökéletes a grillcsirke házilag
Nézegess képeket!
Elolvasom