Így készül a tökéletes brassói aprópecsenye

Kedveled a magyaros, fűszeres ízeket? Akkor készítsd el a majoránnás brassói aprópecsenye receptünket!

Nyereményjáték

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Ez a giccses ékszercsoda lesz az ősz slágere a Gucci szerint »

Ne a nőt, a hátteret figyeld! Amikor nem a modell, hanem a környezet az érdekes »

Ez lesz az egyik legdivatosabb minta? Pedig nem az ősz jutna róla eszedbe »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A brassói aprópecsenyének lehetetlen ellenállni, hiszen az egyik legfinomabb magyar fogás. A hús és a krumpli remekül kiegészítik egymást, így nem csoda, hogy az étel gyakran főszereplője a családi ebédeknek.

Elkészítése nagyjából 65-70 percet vesz igénybe, ami az ízélményhez képest nem sok.

Majoránnás brassói aprópecsenye

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg burgonya
  • 50 dkg sertéscomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál napraforgó olaj
  • 2 evőkanál Knorr Delikát
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • fél kiskanál morzsolt majoránna
  • petrezselyemzöld
  • olaj a burgonya megsütéséhez
  • őrölt bors

Elkészítési idő:

65-70 perc

Az elkészítés menete:

Három evőkanál felhevített olajon pirítsd üvegesre az apróra vágott vöröshagymát. Tedd rá a burgonyával azonos méretűre vágott sertéshúst, amit ízesíts egy-két teáskanál Delikáttal, őrölt borssal, majoránnával és zúzott fokhagymával.

Öntsd fel kevés vízzel, és az elpárolgott vizet pótolva többször pirítsd le. Eközben a burgonyát tisztítsd meg, körülbelül 1,5x1,5 cm kockákra vágd fel, és egy evőkanál Delikáttal ízesített, forrásban lévő vízbe téve, az újraforrástól számított négy-öt percig főzd. Szűrd le, és forró olajban süsd pirosra.

Amikor a hús megpuhult, és a fölösleges víz elpárolgott róla, tedd bele a kockázott zöldpaprikát és paradicsomot. A zöldségekkel pirítsd össze a húst. Legvégül a húsos ragut keverd össze a megsütött kockaburgonyával. Petrezselyemmel megszórva, forrón tálald.(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=1922702&banner=1922740&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Blog.hu ajánló