Így készül a tökéletes brassói aprópecsenye
Kedveled a magyaros, fűszeres ízeket? Akkor készítsd el a majoránnás brassói aprópecsenye receptünket!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Bundás, meleg szobacsizma házilag, varrás nélkül - Imádni fogod! »

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A brassói aprópecsenyének lehetetlen ellenállni, hiszen az egyik legfinomabb magyar fogás. A hús és a krumpli remekül kiegészítik egymást, így nem csoda, hogy az étel gyakran főszereplője a családi ebédeknek.

Elkészítése nagyjából 65-70 percet vesz igénybe, ami az ízélményhez képest nem sok.

Majoránnás brassói aprópecsenye

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg burgonya
  • 50 dkg sertéscomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál napraforgó olaj
  • 2 evőkanál Knorr Delikát
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • fél kiskanál morzsolt majoránna
  • petrezselyemzöld
  • olaj a burgonya megsütéséhez
  • őrölt bors

Elkészítési idő:

65-70 perc

Az elkészítés menete:

Három evőkanál felhevített olajon pirítsd üvegesre az apróra vágott vöröshagymát. Tedd rá a burgonyával azonos méretűre vágott sertéshúst, amit ízesíts egy-két teáskanál Delikáttal, őrölt borssal, majoránnával és zúzott fokhagymával.

Öntsd fel kevés vízzel, és az elpárolgott vizet pótolva többször pirítsd le. Eközben a burgonyát tisztítsd meg, körülbelül 1,5x1,5 cm kockákra vágd fel, és egy evőkanál Delikáttal ízesített, forrásban lévő vízbe téve, az újraforrástól számított négy-öt percig főzd. Szűrd le, és forró olajban süsd pirosra.

Amikor a hús megpuhult, és a fölösleges víz elpárolgott róla, tedd bele a kockázott zöldpaprikát és paradicsomot. A zöldségekkel pirítsd össze a húst. Legvégül a húsos ragut keverd össze a megsütött kockaburgonyával. Petrezselyemmel megszórva, forrón tálald.(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=1922702&banner=1922740&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Blog.hu ajánló