Ropogós házi halrudacskák sütőben sütve - Így biztosan tudod, miből készül
Ez nem íztelen massza, ez valódi hal! A házi, minőségi falatokért a gyerekek is rajongani fognak. Ha tepsiben sütöd, akkor is ropogós és aranybarna lesz a panír. A halrudak bundáját feldobhatod petrezselyemmel, parmezánnal vagy akár chilivel is. Érdemes egyszerre több adagot készíteni, mert panírozva a fagyasztóba is teheted.
Halrudak sütőben sütve
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg tőkehalfilé
- 12 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 citrom
- só
- bors
Elkészítés:
A halat vágd fel kisebb, körülbelül három-négy centis csíkokra, majd öblítsd le vízzel, és papírtörlővel szárítsd meg. Készíts elő mindent a panírozáshoz. A lisztet öntsd egy tálba, és keverj hozzá sót, borsot. Egy másik edénybe a felvert tojás, a harmadikba a zsemlemorzsa kerül. Dörzsöld be kevés citrommal a halszeleteket, majd bundázd be a megszokott módon. A végén jól nyomkodd rá a zsemlemorzsát.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, locsold meg kevés olajjal, és rakd bele a panírozott halrudakat. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 15-20 perc alatt süsd meg. Közben egyszer óvatosan fordítsd át. Vigyázz, ne sérüljön a bunda, és ne essen szét a hal.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept