Sajttal-brokkolival töltött, fűszeres csirkemell ropogós bundában, tepsiben sütve
Sajttal és brokkolival töltve igazán finom a rántott csirkemell. Ha pedig olaj helyett tepsiben sütöd ki, a gyomrot is kevésbé terheli meg.


- Problémás bőrre igazi csodaszer a kén: lassan fejti ki hatását, de teljes megújítást végez az MSM »
- Döbbenetesen jól néz ki az 52 éves Kylie Minogue, és mindig szupernőies: nincs 160 centi, de jól trükközik a fazonokkal »
- A hobo stílusú táska, ami a ’60-as évek óta divatos: Jackie Kennedy neve garancia a sikerre »
- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Kvíz: melyik híres szerelmes filmből származik a fotó? Teszteld, felismered-e a romantikus mozikat egy kép alapján
A sajt és a brokkoli fűszeres csirkemellbe töltve is remekül harmonizál egymással. Finomabb lesz a hús, ha elkészítés előtt egy órát fűszeres pácban hagyod. A feltekert csirkemelleket hústűvel vagy fogpiszkálóval rögzítsd, tálalás előtt azonban ne felejtsd el ezeket eltávolítani.
Sajttal-brokkolival töltött csirkemell
Hozzávalók:
- 60 dkg filézett csirkemell
- 15 dkg trappista sajt
- 1 fej brokkoli
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál bazsalikom
- 1 kávéskanál oregánó
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 kávéskanál szárított petrezselyem
- só
- bors
A panírhoz
- 15 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 4 tojás
Elkészítés:
A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre, és finoman klopfold ki. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel, petrezselyemmel és az átnyomott fokhagymagerezdekkel, kend be vele a hússzeleteket, majd egy órát pihentesd a hűtőben. Közben a brokkolit szedd rózsáira, alaposan mosd meg, és sós vízben párold 10 percig. A sajtot reszeld le.
A csirkemellek mindegyikére helyezz reszelt sajtot és annyi felaprított brokkolirózsát, hogy még könnyedén fel tudd tekerni. Hústűvel vagy fokhagymával rögzítsd, majd forgasd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába.
Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, erre fektesd a bepanírozott csirkemelleket. Süsd 180 fokon 30 percig, amíg a panír ropogós, belül a hús pedig puha lesz. Közben egyszer fordítsd át a szeleteket.
Akár a tojássalátát is felturbózhatod brokkolival.
Még több recept