Parmezános bundában sült, ropogós padlizsán: sütőben is megsütheted

Ha a zöldségre parmezános bunda kerül, akkor ropogósabb és finomabb lesz a végeredmény. A padlizsánhoz is illik a különleges panír.

padlizsan-parmezanos-bundaban
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rántott hús mellett érdemes különféle panírozott zöldségeket is a menübe iktatni. A padlizsán kitűnő választás, de pihentesd legalább fél óráig besózva, hogy ne legyen keserű. Ha sütőben sütöd, nem szívja magát tele olajjal, és nem kell a tűzhely mellett ácsorogni. Különféle szószokkal, öntetekkel kínáld! 

Padlizsán parmezános bundában

Hozzávalók

  • 2 db padlizsán
  • 12 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg parmezán
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál szárított zöldfűszerek
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsán végeit vágd le, majd szeleteld egy centi vastag karikákra. Sózd be, és pihentesd 30 percig. Ezt követően papírtörlővel itasd le a szeletekről a nedvességet. Készíts elő mindent a panírozáshoz, majd forgasd meg a padlizsánkarikákat előbb a lisztben, utána a villával felvert tojásban, végül pedig a zöldfűszerekkel és a reszelt parmezánnal elkevert zsemlemorzsában.

Rendezd a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe, spricceld meg kevés olajjal, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 20-25 perc alatt. Félidőben fordítsd át a szeleteket. Ha szép aranybarna, kiveheted a sütőből. 
Ha szereted a padlizsánt, akkor ne hagyd ki ezt az összeállítást, válogass recepteket az egyszerű krémtől a főfogásig!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük