Parmezános bundában sült, ropogós padlizsán: sütőben is megsütheted

Ha a zöldségre parmezános bunda kerül, akkor ropogósabb és finomabb lesz a végeredmény. A padlizsánhoz is illik a különleges panír.

padlizsan-parmezanos-bundaban
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rántott hús mellett érdemes különféle panírozott zöldségeket is a menübe iktatni. A padlizsán kitűnő választás, de pihentesd legalább fél óráig besózva, hogy ne legyen keserű. Ha sütőben sütöd, nem szívja magát tele olajjal, és nem kell a tűzhely mellett ácsorogni. Különféle szószokkal, öntetekkel kínáld! 

Padlizsán parmezános bundában

Hozzávalók

  • 2 db padlizsán
  • 12 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg parmezán
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál szárított zöldfűszerek
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsán végeit vágd le, majd szeleteld egy centi vastag karikákra. Sózd be, és pihentesd 30 percig. Ezt követően papírtörlővel itasd le a szeletekről a nedvességet. Készíts elő mindent a panírozáshoz, majd forgasd meg a padlizsánkarikákat előbb a lisztben, utána a villával felvert tojásban, végül pedig a zöldfűszerekkel és a reszelt parmezánnal elkevert zsemlemorzsában.

Rendezd a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe, spricceld meg kevés olajjal, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 20-25 perc alatt. Félidőben fordítsd át a szeleteket. Ha szép aranybarna, kiveheted a sütőből. 
Ha szereted a padlizsánt, akkor ne hagyd ki ezt az összeállítást, válogass recepteket az egyszerű krémtől a főfogásig!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük