Ropogós házi halrudacskák sütőben sütve - Így biztosan tudod, miből készül

Ropogós házi halrudacskák sütőben sütve - Így biztosan tudod, miből készül
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez nem íztelen massza, ez valódi hal! A házi, minőségi falatokért a gyerekek is rajongani fognak. Ha tepsiben sütöd, akkor is ropogós és aranybarna lesz a panír. A halrudak bundáját feldobhatod petrezselyemmel, parmezánnal vagy akár chilivel is. Érdemes egyszerre több adagot készíteni, mert panírozva a fagyasztóba is teheted.

Halrudak sütőben sütve

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg tőkehalfilé
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A halat vágd fel kisebb, körülbelül három-négy centis csíkokra, majd öblítsd le vízzel, és papírtörlővel szárítsd meg. Készíts elő mindent a panírozáshoz. A lisztet öntsd egy tálba, és keverj hozzá sót, borsot. Egy másik edénybe a felvert tojás, a harmadikba a zsemlemorzsa kerül. Dörzsöld be kevés citrommal a halszeleteket, majd bundázd be a megszokott módon. A végén jól nyomkodd rá a zsemlemorzsát.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, locsold meg kevés olajjal, és rakd bele a panírozott halrudakat. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 15-20 perc alatt süsd meg. Közben egyszer óvatosan fordítsd át. Vigyázz, ne sérüljön a bunda, és ne essen szét a hal.

Ezt is szeretjük