Extra ropogós hagymakarika: miért vennél boltit, ha otthon is elkészítheted?
Ha szereted a hagymakarikát, de attól tartasz, hogy a panír lepereg róla, vagy nem lesz elég ropogós, próbáld ki ezzel a recepttel!


- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
- Fejezd be a régi mondást: a hazug embert hamarabb...
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
A hagymakarika kiváló snack különféle mártogatósokkal, de köretnek, főzelékre feltétnek sem utolsó. Sütés közben a hagyma finom édeskéssé válik. Még ropogósabb lesz a végeredmény, ha kukoricakeményítőt is teszel a bundához, illetve nagyobb szemű zsemlemorzsát használsz.
Hagymakarika receptje
Hozzávalók
- 4 fej vöröshagyma
- 25 dkg zsemlemorzsa
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 2 dl tej
- 1 db tojás
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hagymákat pucold meg, és vágd egy-másfél centi vastag szeletekre, majd szedd karikákra. A tojást üsd egy tálba, adj hozzá öt evőkanál lisztet, kukoricakeményítőt, borsot, sót, keverj hozzá annyi tejet, hogy közepes sűrűségű palacsintatésztát kapj. A hagymakarikákat panírozd be. Először forgasd a maradék lisztbe, majd a palacsintatésztába, végül pedig a zsemlemorzsába.
Egy nagy lábosban vagy serpenyőben forrósíts olajat, és süsd benne a panírozott hagymakarikákat szép aranybarnára. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.
A hagymából zamatos lekvárt is főzhetsz. Sült, grillezett ételek mellé jól jön.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept