A vasárnapi ebédek felülmúlhatatlan sztárja és örökérvényű fogása a rántott hús, azonban a klasszikus bundán kívül számtalan megoldást választhatsz, ha ropogós vagy kevésbé ropogós köntösbe szeretnéd csomagolni a kiválasztott husit, zöldséget, esetleg sajtot. A legjobb akkor lesz a vasárnapi ebéd, ha egyszerre több különböző változatot is kipróbálsz hozzá, így hamar kiderül, kinek melyik megoldás a kedvence.

Hagyományos változat
A klasszikus, mindenki által jól ismert változat, amit még az is el tud készíteni jó eséllyel, aki egyébként soha nem főzött semmit, és a konyhában sem mozog rutinosan. A liszt, tojás, zsemlemorzsa hármasa pompás, ropogós réteget képez a kiválasztott húson, aminek aztán senki sem tud ellenállni. A tökéletes rántott húshoz vezető út leírását itt találod.

Sörtészta
A lágy, de mégis roppanós bunda leginkább a halételekhez passzol, de gyakorlatilag bármilyen húst rejthetsz alá, senki sem fog megsértődni, ha ilyesmivel kínálod. A jó sörtésztához tojás kell, liszt, jó minőségű (!) sör és egy csipet sütőpor vagy szódabikarbóna, ha ezek megvannak, és lágy masszát kevertél belőlük, mártsd meg benne a hússzeleteket, és forró olajban süsd készre őket.

Zöldfűszeres panír
A hagyományos panírt sok mindennel feldobhatod, az egyik legillatosabb és legízletesebb megoldás, ha kedvenc zöldfűszereiddel gazdagítod a liszt, tojás és zsemlemorzsa alkotta szentháromságot. Nyugodtan használj akár négy-öt féle fűszert is, hiszen annál zamatosabb lesz a végeredmény, minél több ízt vonultat fel.

Bunda reszelt krumplival
Ha ettél már borzaskát, akkor találkoztál már ezzel a megoldással is. A borzaska attól borzas, hogy a nagylyukú reszelőn lereszelt krumplit panírozáskor a tojásba keverik, így egy jóval gazdagabb bundát kap a kiszemelt hús. Sok-sok borssal a legjobb, a kész fogás mellé pedig mindenképpen érdemes valamilyen fehér mártást - tartárt vagy fokhagymás tejfölt - adnod.

Parmezános panír
A hagyományos bunda variálhatóságáról már ejtettünk pár szót, azonban külön érdemes megemlékezni a parmezánnal gazdagított megoldásról, hiszen ez annyira más jelleget ad a rántott húsnak, hogy gyakorlatilag egy másik kategóriát képvisel. Természetesen frissen reszelt sajtból érdemes készíteni, hiszen annak elég gazdag az íze, a bolti faforgácsot inkább hagyd meg másnak.

Pankóbunda
A főleg a távol-keleti kultúrákban népszerű bundával már biztosan találkoztál, ha betértél egy kínai büfébe. Az egyik legegyszerűbb megoldás, ha bundázni szeretnél, hiszen az idehaza kapható pankólisztet csak vízzel kell gazdagítanod, abban a húst megmártanod, és már mehet is a forró olajba.

Párizsi bunda
A párizsi bunda tulajdonképp a hagyományos panír morzsamentes, egyszerűsített változata. Egyszerűsített, hiszen azzal sem kell bajlódnod, ha ezt választod, hogy a lisztben és a tojásban külön megmártsd a kiválasztott húsokat vagy zöldségeket, hanem egyszerűen csak össze kell keverned a tojást a liszttel és némi tejjel, valamint egy kis fűszer sem árt hozzá, és ebben a keverékben kell megmártanod a forró olajfürdő előtt a kisütni kívánt finomságokat.
A legjobb krumplis köretek a bundás fogás mellé
A krumplit ezerféleképpen készítheted, összeszedtük a legfinomabb, leglátványosabb változatokat.
Hercegnőburgonya, igazi chips: 7 szuper köret krumpliból, ha már unod a pürét
Nézegess képeket!
Elolvasom