4 ízes, szaftos magyaros étel
Ha szereted a hasad, és a családot is szeretnéd jóllakatni, akkor főzz nekik valami igazán szaftosat és finomat! Például brassóit vagy bakonyi bordát.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bakonyi borda

Hozzávalók:

  • 25 dkg gomba
  • 2 dl tejföl
  • fél dl olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 8 kicsontozott sertésborda
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 fej hagyma

A húst öblítsd le, törölgesd szárazra, kissé verd ki, és fél órára sózd be. A gombát mosd meg, hámozatlanul vágd vastagabb szeletekre. Mosd meg a zöldpaprikát és a paradicsomot, a zöldpaprikát csumázd ki, ereit, magjait távolítsd el, húsát karikázd fel.

A paradicsomot hámozd meg, vágd gerezdekre. A hagymát vágd apróra. A hússzeleteket forgasd meg a lisztben, a felesleget rázd le róluk, és az olajban mindkét oldalukon hirtelen süsd elő, majd tedd félre. A visszamaradt zsiradékban fonnyaszd meg a hagymát, szórd meg a pirospaprikával, add hozzá a gombát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd fedő alatt 10 percig párold. Tedd vissza az edénybe a hússzeleteket, és fedő alatt, mérsékelt tűzön párold puhára, az elfőtt levet kevés vízzel pótold. Keverd simára a tejfölt 1 kávéskanál liszttel, és habard be a hús levét. Galuskával a legfinomabb.

Brassói aprópecsenye

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 20 dkg hagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kg krumpli

A krumplit hámozd meg, és vágd hasábokra. A húst öblítsd le, töröld szárazra, és 2-3 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokat vágj belőlük. A szalonnát vágd gyufaszál vékonyságú csíkokra. A hagymát és a fokhagymát hámozd meg, a hagymát karikázd fel. A szalonnát pirítsd meg, add hozzá a hagymát és a fokhagymát, fedő alatt fonnyaszd meg. Dobd rá a húst, 2-3 percig erős tűzön pirítsd, majd hintsd meg a majoránnával, ízlés szerint sózd, borsozd, és lassú tűzön, fedő alatt párold fél puhára. Ha a levét elfőné, kevés meleg vízzel pótold. Ha félig főtt a hús, akkor a krumplit tedd tepsibe, öntsd rá a pörköltet, a levét is, és forró sütőben süsd addig, míg a krumpli meg nem puhul.

Körömpörkölt

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 4 sertésköröm
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 1 erős paprika
  • csipetnyi kömény

A sertéskörmöket gondosan tisztítsd meg, ha szőrös, perzseld le, kefével bő vízben dörzsöld tisztára. A hagymát és a fokhagymát vágd apróra. A körmöket tedd fel főni annyi sós vízben, hogy bőven ellepje, és fedő alatt lassú tűzön főzd puhára. Lábasban pirítsd meg a hagymát, add hozzá a fokhagymát, a pirospaprikát, és öntsd fel egy kevés körömfőzőlével. Amikor a köröm megpuhult, csontozd le, vágd darabokra, és tedd a paprikás lébe, szórd meg kevés köménymaggal, sóval, és, ha szükséges, öntsd fel még körömlével, majd együtt főzd 20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek. Sós vízben főtt burgonyával tálald.

Lecsós rakott csirke

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke
  • 1 kg krumpli
  • fél kg paprika
  • fél kg paradicsom
  • 1 hagyma
  • bors
  • fokhagyma
  • kakukkfű
  • bazsalikom

A hagymát pucold meg, kockázd fel, és fonnyaszd meg egy kevés olajon. A paradicsomot és paprikát mosd meg, kockázd fel, add a hagymához, fűszerezd, és készíts belőle lecsó alapot. A krumplit pucold meg, kockázd fel, öntsd tepsibe, és borítsd rá a lecsót - egyenletesen eloszlatva. Egy kis tálban 1 dl olajban keverd el a fűszereket, és ezzel kenegesd be a megmosott csirkedarabokat. Pakold rá őket a lecsós krumplira. A maradék olajat öntsd köré, tedd sütőbe 45 percre, alufóliával letakarva.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Blog.hu ajánló