Pulykasült almával és fahéjjal
A hagyományos ünnepi fogástól eltérően idén próbáld ki a sült pulyka édes változatát.
Manapság nemcsak Amerikában, hanem az öreg kontinensen is egyre elterjedtebb a pulyka, a karácsonyi vacsora fő attrakciójaként. Elkészítéséhez nem árt némi konyhai jártasság, de a végeredmény magáért beszél.
Próbáld ki almával és fahéjjal gazdagított receptünket, ami csak még ízletesebbé teszi az óriási szárnyas húsát.
Pulykasült almával és fahéjjal
Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 2 kg pulykahús, lehetőleg comb
- 15 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 2 citrom
- 1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
- almaborecet
- szemes bors
- kis darab gyömbér
Keverd össze a sót az összetört szemes borssal, terítsd szét a keveréket egy vágódeszkán, és forgasd meg benne a húst egy kicsit megnyomkodva, hogy a fűszerek ráragadjanak. Süsd a húst aranyszínűre meleg vajban. Fedd le, és párold 15 percig alacsony lángon.
-
Fehér cirkónia kristállyal díszített kapcsos fülbevaló12 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc különlges cirkónia dísszel12 900 Ft
-
Zöld cirkóniával díszített ezüst beszúrós fülbevaló5 490 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló nagy méretű cirkóniával10 900 Ft
-
Fehér cirkóniával körben díszített édesvízi igazgyöngyös nyaklánc15 900 Ft
-
Cirkónia kristályos minimalista ovális ezüst fülbevaló19 990 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló cirkónia kristály díszítéssel14 900 Ft
-
Cirkónia kristállyal díszített édesvízi igazgyöngy fülbevaló négyszög foglalattal15 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló cirkónia körrel díszítve11 900 Ft
-
Sötétkék cirkóniával díszített ezüst beszúrós fülbevaló5 490 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc színes cirkóniával díszítve17 900 Ft
-
Színjátszó fehér opálos és cirkónia kristályos ékszerszett19 990 Ft
-
Kék és fehér cirkónia kristályokkal díszített ezüst fülbevaló14 900 Ft
-
Cirkónia kristállyal díszített édesvízi igazgyöngy nyaklánc négyszög foglalattal14 900 Ft
-
Cirkónia kristályos és fehér opálos minimalista ezüst fülbevaló11 900 Ft
Hámozd meg és szeleteld fel az almákat, és távolítsd el a magházukat. Óvatosan forgatva pirítsd meg őket vajban, egy magas falú serpenyőben, majd locsold meg néhány evőkanál vízzel. Adj hozzá egy kis sót, borsot, reszelt gyömbért és fahéjat, fedd le, és párold 20 percig alacsony lángon.
Cikkünk megírásában Sylvie Girard Nagy konyhai mindentudó - Ezer recept és fortély című könyve segített, mely az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg.
OLVASD EL EZT IS!
- Karácsony
Fűszeres sütőtökkrémleves
- ünnep
- zöldség
Illatozó zöldséges libaleves
- ünnep
- hús