Mennyei hússaláta almával, ha nyakadon maradt a sült
A hűtőben szomorkodik a pecsenye maradéka? Készíts belőle mesteri ízbombát!

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

A legszebb esküvői dekorációk tökkel: őszi hangulat a javából »

Így tedd rendbe a kibolyhosodott ruhát - Olyan lesz, mint új korában »

Egy szemöldöke van a modellnek, de így is imádja a szakma - Neked is tetszeni fog »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne hagyd, hogy a sült maradéka a hűtőben árválkodjon! Ha túl sokat készítettél, és nem szeretnéd a kukába dobni, alkoss belőle mennyei hússalátát.

Egy-két lilahagyma, alma és fűszerek, és percek alatt kész a virtuóz salátaköltemény. Hidd el, nem bánod meg, ha kipróbálod!

Hússaláta almával

Hozzávalók:

  • 40 dkg sült hús
  • 2 alma
  • 2 kisebb lilahagyma
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 evőkanál mustár
  • őrölt bors

A sült húst csontozd ki, és vágd csíkokra. Add hozzá a meghámozott, vékony szeletekre vágott almát, a felkarikázott hagymát, ízlésed szerint más gyümölccsel, például körtével is megbolondíthatod. A metélőhagymát aprítsd fel, és szórd a többi hozzávalóhoz.

Az ecetet a mustárral keverd el, és vízzel hígítsd a kétszeresére. Ízlésed szerint sózd meg, majd locsold rá a salátára. Könnyedén forgasd össze, és egy fél órára tedd hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek, majd fogyaszthatod is.

Cikkünk megírásában a Gabula András-Halmos Mónika Karácsonyi ízek című könyve segített, mely az Újhold Kiadó gondozásában jelent meg.

Blog.hu ajánló