Gyulladást okoznak, stoppolják az anyagcserét, mégis eszed őket

Ezekkel kell leállnod, ha fogyni akarsz

A legnépszerűbb anyagcseregátak.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mi a közös a kisebb ízületi fájdalmak, a pattanások, a gyenge immunrendszer és a hízás hátterében? A gyulladás, mely a szervezet természetes válasza a sérülésekre és fertőzésekre, így csak ezek megszüntetését követően állhat vissza a test normális állapotába.

A gyulladásos választ számos probléma kiválthatja. Például a túlsúly szorosan összefügg a szervezetben állandóan jelen lévő, kismértékű gyulladással. Ennek súlyos betegségek lehetnek a következményei, így érdemes kiiktatni a gyulladáskeltő ételeket az étrendedből, hogy visszazökkenhess a normális kerékvágásba, és könnyebben megszabadulhass a felszedett kilóktól.

Kutatások igazolják, hogy a cukros üdítők gyulladásos reakciót válthatnak ki a szervezetből, sőt, akár 20%-kal növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét, ha mindennap fogyasztod őket. Legalább a fogyókúra idejére iktasd ki az üdítőket teljesen, és igyál helyettük tiszta vizet, cukrozatlan teát vagy gyümölcsökkel ízesített, fogyókúrás vizet.

A zsírban vagy olajban sült fogások, mint a hasábburgonya vagy a rántott ételek, egy kutatás szerint bármennyire is finomak, sajnos olyan végtermékekké alakulnak a szervezetben, amelynek toxinjai gyulladást okoznak. Éppen ezért érdemes az ilyen ételeket a minimumra szorítani, vagy olaj helyett tepsiben, kevés olívaolajjal, kókuszzsírral kisütni, amit csak lehet.

Az erősen feldolgozott húsok, például a párizsi, a löncs, a virsli, a szalámi vagy a bolti kolbász, rengeteg mesterséges anyagot és szaturált zsírokat tartalmaznak, melyek gyulladásos reakciót váltanak ki a szervezetből. A fogyókúra alatt cseréld őket fehér, sovány húsokra, és később is igyekezz olyan húsokat válogatni, amelyek vegyszermentesek.

A fehér lisztben található finomított szénhidrátok feldolgozásuk során sokat veszítenek tápértékükből, így nagy ingadozást okoznak a vércukorszintben. Ezzel pedig megemelkedik a gyulladáskeltő fehérjék, a citokinek száma a szervezetben. Cseréld a kiflit, zsemlét, fehér kenyeret és péksüteményeket teljes kiőrlésű változatukra a fogyókúra során, és később is, ha csak lehet, válaszd az egészségesebb változatokat!

A hidrogénezett és transzzsírok a margarinban és a disznózsírban fordulnak elő például, ám ezáltal számos péksüteménybe és tésztafélében is jelen vannak. Ezek fogyasztását csökkentsd a minimumra, nemcsak a fogyókúra idején, de általában is.

Az alkohol megterheli a májat és csökkenti a szervek közti együttműködés hatékonyságát, így enyhe gyulladáskeltő. Ha méregtelenítő kúrát végzel, mindenképpen iktasd ki teljesen, máskor pedig fogyaszd mértékkel.

A zacskós levesek, konzervek, előre elkészített ételek sajnos rengeteg mesterséges anyagot tartalmaznak. Az olyan édesítőszerek, mint a szacharin, az aszpartám, a nutrasweet vagy az AminoSweet, kerülendőek, csakúgy, mint a stabilizátorok, a tartósítószerek, az ízfokozók - nátrium-glutamát - és a színezékek. A fogyókúra alatt próbálj inkább friss ételeket enni, és később is alaposan nézd meg, mi mennyit tartalmaz a mesterséges anyagokból.

Népszerűek, de puffadást okoznak

Ezek az ételek akkor is nagynak mutatják a hasadat, ha nem vagy túlsúlyos. Nagyon erősen puffasztanak!

8 étel, ami puffadttá teszi a hasat még akkor is, ha nincs rajtad felesleg

Nézegess képeket!

Elolvasom

Olvastad már?

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük