8 zsírégető, salaktalanító leves fogyókúrához

Recepttel

Az uborka-, a cékla- vagy a sütőtökleves hatékony társ lehet a diétában.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Uborkaleves

  • 3 dl tej
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 kígyóuborka
  • kapor, só, bors

Az uborkát pucold meg, vágd fel apró darabokra, és tedd turmixgépbe a tejjel és egy deci joghurttal. Sózd, borsozd. A maradék joghurtba keverd bele a felaprított kaprot, és amikor tányérba szedted a levest, tegyél egy-egy kanálnyit a tetejére.

Káposztaleves

  • 4 db vöröshagyma
  • 1 nagy fej káposzta apróra vágva
  • 1 konzerv paradicsompüré
  • 2 db zöldpaprika
  • 2-3 zellergyökér
  • 1-2 leveskocka
  • 4 db sárgarépa
  • petrezselyem

A hozzávalókat vágd közepes nagyságúra, tedd fazékba, majd önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Tíz percig forrald, majd fél óráig főzd lassú tűzön puhára.

Cukkinileves

  • 60 dkg cukkini
  • 1 kisebb hagyma
  • 8 dl víz
  • 1 nagyobb krumpli
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

A cukkinit és a hagymát vágd kockákra, majd olajban pirítsd meg. Öntsd rá a vizet, tíz percig főzd, majd sózd és borsozd ízlés szerint.

Sütőtökkrémleves

  • 1 kg sütőtök
  • 6 dl zöldségleves
  • 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál aprított gyömbér, olívaolaj, só, bors, tökmag, őrölt szerecsendió

A sütőtököt hámod meg, kockázd fel. A hagymát kockázd fel, pirítsd meg, majd dobd rá a passzírozott fokhagymát. Tedd hozzá az aprított gyömbért, a szerecsendiót, és keverd el. A sütőtököt párold lefedve négy-öt percig, majd öntsd fel a húslevessel, és főzd puhára. Ha kész, turmixold össze tejszínnel és pirított tökmaggal.

Borsóleves

  • 500 g borsó
  • 2 fej hagyma
  • fél liter víz
  • 50 g vaj
  • petrezselyemzöld
  • só, bors
  • szerecsendió

A vöröshagymát vágd apróra, és vajon párold meg. Add hozzá a borsót, a zöldséglevest, majd 20 percig főzd, és ízlés szerint fűszerezd.

Zsályás fokhagymaleves

  • 1 l erőleves
  • 8 zsályalevél
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl kefir
  • 1 fej fokhagyma
  • só, fehérbors, csipet szerecsendió

A fokhagymát szedd cikkekre, húzd le a héját, és főzd puhára az erőlevesben. A levest szűrd át, villával pépesítsd a fokhagymát, majd tedd vissza a levesbe. Add hozzá a megmosott, csokorba kötött zsályaleveleket, és forrald fel. A tűzről lehúzva fedő alatt pihentesd negyed óráig, majd sűrítsd be liszttel elkevert kefirrel. Fűszerezd ízlés szerint.

Citromleves

  • 1 citrom
  • 1 l húsleves
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 tojás
  • 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió, 3 szem szegfűbors

A megmosott petrezselymet aprítsd fel, a szegfűborsot törd porrá. A citrom levét facsard ki, a héját reszeld le. Forrósítsd fel a húslevest. Egy levesestál aljában keverd simára a tojássárgáját, szórd meg szegfűborssal és szerecsendióval. Locsold meg citromlével, szórd meg petrezselyemmel és citromhéjjal, majd merd rá a forró levest.

Céklaleves

  • 2 cékla
  • 1 l víz
  • 2 húsleveskocka
  • 1 fej hagyma
  • 2 dl joghurt
  • citromlé, méz, só, bors, olívaolaj

Reszeld le a céklát. Olajon párold üvegesre az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a céklát. Pár percig párold ezt is, majd öntsd fel a vízzel. Morzsold bele a leveskockát. Főzd puhára, majd turmixold le. Add hozzá a joghurtot, de ügyelj a hőkiegyenlítésre. Sózd, borsozd, majd ízlés szerint ízesítsd citromlével és mézzel.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük