Sok helyen kaphatók előre csomagolt virágkeverékek salátákhoz és desszertekhez, mivel azonban az ízük és hatásuk még nem közismert, sokak vonakodnak alkalmazásuktól. Alaptalanul, ugyanis - főként nyersen - rendkívül jótékony hatással vannak az egészségre. A legegészségesebb virágok következnek.
Arra azonban mindenképpen figyelj, hogy csak az erre valóban alkalmas növényeket iktasd be a diétádba! Ezeket könnyen beszerezheted élelmiszerboltokból, szedheted is vagy termesztheted a balkonodon, de virágárustól és kertészetből ne vásárolj, hiszen azok növények nagy valószínűséggel vegyszerrel kezeltek, és az út menti virágágyást is hagyd meg inkább az utcakép javítására!

Az árvácska kiemelt helyet foglal el a népi gyógyászatban. Külsőleg hatékonyan alkalmazható bőrproblémákra, és az anyagcsere élénkítésében is fontos szerepet kap, valamint enyhe vizelethajtó hatása van. E tulajdonságai hasznossá teszik a fogyókúrában. Bővelkedik C- és E-vitaminban, kalciumban és magnéziumban. Remekül feldob bármilyen desszertet, de a salátádat is gazdagíthatod ezzel a növénnyel.
Fotó: Pixabay

A pitypang kesernyés ízű növény, minden része hasznosítható. Leveleiből salátát készítenek, gyökerével az ízületi problémák kezelhetők. Keserűanyagai az emésztőrendszert és a májműködést serkentik, de az epehólyagot és a vesét is segítik. Számos vitamint és ásványi anyagot, így magnéziumot és cinket is tartalmaz. A pitypang levele és virága remek alapanyaga a salátáknak. A növényről
ide kattintva részletesen olvashatsz.
Fotó: Pixabay

A sarkantyúka erős baktérium- és gombaölő hatású, emellett a vérkeringést is felpörgeti. Mustárolaj-tartalma miatt a légzőszervi gyulladások és a hólyaghurut kezelésében is hasznos. Minden része fogyasztható: levele pikáns ízű, virága édeskés és csípős, a borshoz vagy a retekhez hasonló, saláták és sajtok remek kísérői. Az aroma megőrzése érdekében nyersen ajánlott fogyasztani.
Fotó: Pixabay

A bodza forrázatát a megfázás tüneteinek enyhítésére használják, valamint segít csökkenteni a lázat, az izomfájdalmakat és az influenza más tüneteit, továbbá segíthet a pattanások, kelések, bőrkiütések megszüntetésében. Enyhe vízhajtó hatással is bír.
Ide kattintva többet is megtudhatsz róla. A virág finom nyersen és desszert formájában is, sűrű palacsintatésztába mártva, majd gyorsan kisütve bájos, finom és egészséges édességet kapsz.
Fotó: Pixabay

Az ibolya sokoldalú növény. Virágát leggyakrabban édességek, fagylaltok díszítésére és teák, vizek ízesítésére használják, de a salátákban is megállja a helyét, levelei pedig a leveseket gazdagíthatják. Az ibolya is serkenti az emésztést, teaként pedig fejfájás és álmatlanság ellen, valamint nyugtatószerként is alkalmazható.
Fotó: Pixabay
Kitisztítják a májat, így megkönnyítik a fogyást
Nem csak a méreganyagoktól, de a zsírtól is megszabadítják a szervezetedet ezek az italok. Mutatjuk, hogyan fogyaszd őket!
Megduplázzák a fogyást, kipucolják a májat és ragyogóvá teszik a bőrt
Nézegess képeket!
Elolvasom