5 negatív kalóriás tavaszi étel, amiből bármennyit ehetsz

Ezért egészségesek

Ezekkel az ételekkel gyerekjáték lesz látványosan fogyni.

Egy kimerítő, sötét telet követően a szervezet arra vágyik, hogy a benne felhalmozódott méreganyagoktól a lehető leggyorsabban megszabaduljon. Ebből is következik, hogy a tavasz a legalkalmasabb időszak a fogyásra. A természet pedig csodálatos, hiszen ebben a néhány hónapban valóban el is halmozza az embert a tisztuláshoz szükséges alapanyagokkal. A következőkben felsorolt alapanyagok tavasszal nagyon könnyen és olcsón beszerezhetők.

Retek

A retek az egyik legegészségesebb tavasz eleji zöldségféle. Nem csupán alacsony energiatartalma következtében illik bele a fogyókúrás étrendbe: rendkívül gazdag ugyanis rostban, így kiválóan serkenti az emésztést. Káliumtartalma miatt ráadásul vízhajtó hatású is, ezáltal segít a sejtekben megrekedt víz eltüntetésében, ami sok plusz kilóért felelőssé tehető. 

Fotó: Pixabay

Spenót

A spenót tápanyagokban és antioxidánsokban elképesztően gazdag levelei csökkentik a vérnyomást, szépítik a bőrt, sőt, egyes kutatások szerint a migrénes rohamok gyakoriságát is képesek csökkenteni. Azonban a fogyókúrában is hasznos, hiszen a többi zöld leveles növényhez hasonlóan tartalmaz egy tilakoidnak nevezett speciális összetevőt, amely által étvágycsökkentő hatással bír, hosszabb ideig tartó teltségérzetet okoz, emellett szabályozza a vércukorszintet, így megakadályozza a falásrohamok kialakulását is.

Fotó: Pixabay

Medvehagyma

Egyértelműen a medvehagyma a legegészségesebb növény a természet tavaszi repertoárjából. Ez az erdei csoda baktériumölő hatása mellett fogyókúrázóknak is ideális, hiszen nagyon jó salaktalanító. Serkenti a gyomor- és bélműködést, megszünteti a puffadást, és a vérnyomást is rendbe hozza. Sokoldalúan felhasználható: levesekbe, salátákba, rántottákba és pékárukba is tökéletesen illik. Fontos azonban, hogy csak a virágzás előtti néhány hétben érdemes gyűjteni, ezért sokáig már nem lesz kapható a piacokon!

Fotó: Pixabay

Káposzta

Bár nem tavasszal takarítják be, egész télen jól tárolható, így bátran vásárolhatsz belőle. Bármely fajtájáról van is szó, nagyon fontos része a tudatos étrendnek. A káposzta tele van vitaminnal és ásványi anyaggal, kéntartalma által pedig a szervezetet támadó a baktériumoktól is véd. Tökéletes méregtelenítő, rendkívül gazdag rostokban, ezáltal látványosan lendít a fogyókúrán. Ezen a serkentő hatáson alapul a belőle főtt leves kúraszerű fogyasztása is.

Egyeseknél azonban puffadást okoz a káposzta. Ha téged is ez a kellemetlen tünet riaszt el, érdemes kipróbálnod néhány apró trükköt: segíthet ugyanis, ha készítésekor az első főzővizet leöntöd, vagy ízesítéséhez köményt használsz.

Fotó: Pixabay

Alma

Szintén nem tavasszal érik, de a káposztához hasonlóan remekül tárolható télen, így tökéletes vitaminforrás még a fagyos időben is. Tavasz elején még biztonsággal vásárolhatsz hazait. Rendkívül magas a víz- és rosttartalma, ezáltal felturbózza az emésztést és a kiválasztást, emellett a szervezet glükózellátásáról is gondoskodik, tehát jóllakottságérzettel tölt el, és általa kevésbé kívánod az édességeket is.

Fotó: Pixabay

5 anyagcsere-stoppoló dolog, ami lassítja a fogyásodat

A fentiekkel ellentétben ezek elképesztően hátráltatják a diétádat. Jobban teszed, ha messziről elkerülöd őket!

Stoppolják az agyagcserét és lassítják a fogyást: 5 dolog, ami nem tesz jót a diétának

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük