8 zöldség, ami egészségesebb főzve, mint nyersen
Az optimális tápérték és íz érdekében egyes zöldségeket jobb főzve fogyasztani.
Vajon a nyers vagy a főtt zöldség egészségesebb? Ez a kérdés gyakori vita a zöldségrajongók körében: sokak szerint a válasz egyértelmű, a nyers zöldség egyértelműen egészségesebb. Ez azonban nem minden esetben igaz.
Amy Keating, a Consumer Reports fogyasztóvédelmi szervezet dietetikusa szerint ez a fajta megközelítés időnként nem helytálló, mivel rengeteg tápanyag le van kötve a zöldségek sejtfalaiban, melyek csak hő hatására képesek megtörni, a tápanyagok pedig felszívódni a szervezetben.
Főzve és sütve egészséges zöldségek
Bár legtöbbjük nyersen is magas vitamintartalommal bír, érdemes őket minél gyakrabban fogyasztani főzve vagy sütve, hiszen értékes tápanyagtartalmuk így hasznosul legjobban a szervezetben.
(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)
A gomba ellenes plusz
A Micovag Plus hüvelykúp természetes eredetű összetevőkkel, tejsavval és kamillakivonattal egészíti ki a hüvelygomba kezelését. A tejsav visszaállítja a normál hüvelyi pH-t, így képes gátolni a gombák szaporodását, a kamillakivonat pedig enyhíti az égő érzést és csillapítja a kellemetlen viszketést. A Micovag Plus hüvelykúp a tünetek enyhítésével teszi teljessé a célzott gombaellenes terápiát. A gyógyszertárakban vény nélkül kapható gyógyászati segédeszköz.
A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- statisztika
- alkoholizmus