8 zöldség, ami egészségesebb főzve, mint nyersen
Az optimális tápérték és íz érdekében egyes zöldségeket jobb főzve fogyasztani.
Vajon a nyers vagy a főtt zöldség egészségesebb? Ez a kérdés gyakori vita a zöldségrajongók körében: sokak szerint a válasz egyértelmű, a nyers zöldség egyértelműen egészségesebb. Ez azonban nem minden esetben igaz.
Amy Keating, a Consumer Reports fogyasztóvédelmi szervezet dietetikusa szerint ez a fajta megközelítés időnként nem helytálló, mivel rengeteg tápanyag le van kötve a zöldségek sejtfalaiban, melyek csak hő hatására képesek megtörni, a tápanyagok pedig felszívódni a szervezetben.
Főzve és sütve egészséges zöldségek
Bár legtöbbjük nyersen is magas vitamintartalommal bír, érdemes őket minél gyakrabban fogyasztani főzve vagy sütve, hiszen értékes tápanyagtartalmuk így hasznosul legjobban a szervezetben.
(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- statisztika
- alkoholizmus