8 zöldség, ami egészségesebb főzve, mint nyersen
Az optimális tápérték és íz érdekében egyes zöldségeket jobb főzve fogyasztani.

zoldsegek-paradicsom-repa-sparga
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vajon a nyers vagy a főtt zöldség egészségesebb? Ez a kérdés gyakori vita a zöldségrajongók körében: sokak szerint a válasz egyértelmű, a nyers zöldség egyértelműen egészségesebb. Ez azonban nem minden esetben igaz.

Amy Keating, a Consumer Reports fogyasztóvédelmi szervezet dietetikusa szerint ez a fajta megközelítés időnként nem helytálló, mivel rengeteg tápanyag le van kötve a zöldségek sejtfalaiban, melyek csak hő hatására képesek megtörni, a tápanyagok pedig felszívódni a szervezetben.

Főzve és sütve egészséges zöldségek

Bár legtöbbjük nyersen is magas vitamintartalommal bír, érdemes őket minél gyakrabban fogyasztani főzve vagy sütve, hiszen értékes tápanyagtartalmuk így hasznosul legjobban a szervezetben.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Találd meg a saját utadat!

A növényi alapú táplálkozás egészséges, természetes és fenntartható. Ha tudatosan táplálkozol, mert fontos számodra a testi-lelki harmónia, a többi élőlény és a holnap; ha hiszel benne, hogy békében kell élned a környezettel, és hogy az vagy, amit megeszel; ha meg akarod őrizni a Földet a mai és a jövendő generációk számára úgy, ahogyan te kaptad az elődöktől, akkor a Flora útja a te utad.

Promóció

Ezt is szeretjük