8 zöldség, ami egészségesebb főzve, mint nyersen
Az optimális tápérték és íz érdekében egyes zöldségeket jobb főzve fogyasztani.

zoldsegek-paradicsom-repa-sparga
Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Debrecenben beindult a Nyár! Trópusi kalandok az Aquaticumban (x)

beauty and style

Könnyű, 5 perces nyári frizura: kényelmes, és nem lesz benne meleged »

Házi lábápoló maszk bőrkeményedés ellen: hidratálja és puhítja a sarkakat »

Újra hódít Audrey Hepburn kedvenc csíkos felsője: a breton top igazi nyári klasszikus »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Vajon a nyers vagy a főtt zöldség egészségesebb? Ez a kérdés gyakori vita a zöldségrajongók körében: sokak szerint a válasz egyértelmű, a nyers zöldség egyértelműen egészségesebb. Ez azonban nem minden esetben igaz.

Amy Keating, a Consumer Reports fogyasztóvédelmi szervezet dietetikusa szerint ez a fajta megközelítés időnként nem helytálló, mivel rengeteg tápanyag le van kötve a zöldségek sejtfalaiban, melyek csak hő hatására képesek megtörni, a tápanyagok pedig felszívódni a szervezetben.

Főzve és sütve egészséges zöldségek

Bár legtöbbjük nyersen is magas vitamintartalommal bír, érdemes őket minél gyakrabban fogyasztani főzve vagy sütve, hiszen értékes tápanyagtartalmuk így hasznosul legjobban a szervezetben.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük