Képeken a legjobb téli D-vitamin-források

Borongós napokra

Fogyassz olyan táplálékokat, amelyekből szervezeted könnyedén előállítja a D-vitamint!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A napfényvitaminnak is nevezett D-vitamin nem csupán a csontok egészségének megőrzésében játszik fontos szerepet: erősíti az immunrendszert, álmatlanság-, illetve feszültségellenes hatása is ismert. A D-vitamin annyiban különbözik más vitaminoktól, hogy szervezeted képes az előállítására. Ehhez azonban napfényre, egészen pontosan UVB sugarakra van szükség. Lapozd végig az alábbi galériát, és megtudhatod, a sötétebb téli hónapokban hogyan töltheted fel D-vitamin-raktáraidat.

Fontos, hogy télen is érjen napfény, hiszen enélkül a D-vitamin bőrben tárolt provitaminja nem alakul át aktív formává.

Az állati eredetű táplálékok, különösen a máj fogyasztása melegen ajánlott, ha el akarod kerülni a D-vitamin-hiányt.

Az olajos halak, mint a hering, a lazac és a tonhal mind-mind további gazdag D-vitamin-forrást jelentenek.

A D-vitamin egyik legjobb forrása egyértelműen a tojássárgája.

Ma már léteznek D-vitaminnal dúsított gabonapelyhek is.

A margarin, valamint a vaj is biztos forrása a létfontosságú vitaminnak.

Napi egy pohár tej segít, hogy ne alakuljon ki a szervezetedben D-vitamin-hiány.

6 lúgosító táplálék, ami télen is elérhető

Nem csupán a friss zöldségek jöhetnek számításba, ha lúgosításról van szó. Íme, néhány kiváló téli csemege a sav-bázis egyensúlyért.

Képeken 6 lúgosító táplálék, ami télen is elérhető

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük