Botrányokba keveredő glammodell volt: Zsófia a svédek ünnepelt hercegnéje lett

Zsófia hercegné útja az aktfotózásoktól a svéd királyi családig.

zsófia-hercegné-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hamupipőke, Micsoda nő! - hogy miért rajonganak a mai napig annyian ezért a két klasszikusért? Mert mondanivalójuk reményt ad azoknak, akik hinni akarnak abban, hogy nem számítanak a múltbéli hibák vagy a hányatott sors, a tündérmesébe illő boldog befejezés bárki számára megadathat, aki méltó rá.

Nem is kell elrugaszkodnunk a valóságtól, hiszen akad jó pár létező személy, akiknek a története ugyanerről tanúskodik. Ott van például  Zsófia svéd hercegné, aki botrányhősnőből kemény munkával ünnepelt előkelőséggé vált.

Zsófia így lett botrányhősből ünnepelt hercegné

Károly Fülöp svéd herceg felesége hatalmas utat járt be. Egykor a pletykalapok kedvenc valóságshow-sztárja volt, aki hétről hétre szolgáltatta a szaftosabbnál szaftosabb pletykákat, mára azonban az egyik legnépszerűbb tagja lett a királyi családnak Svédországban.

Zsófia (a bal oldalon) így festett 2006-ban, amikor még valóságshow-hősként ismerték az emberek.
Zsófia (a bal oldalon) így festett 2006-ban, amikor még valóságshow-hősként ismerték az emberek.
Fotó: Djamilla Rosa Cochran / Getty Images Hungary

Zsófia Sofia Hellquist néven látta meg a napvilágot 1984 decemberében. Egy teljesen átlagos svéd családba született: édesanyja, Marie Britt Rotman a műanyagiparban dolgozott marketingmenedzserként, apja, Erik Oscar Hellqvist pedig munkaügyi tanácsadóként kereste a kenyerét egy munkaközvetítő cégnél. 

Két húgával, Linával és Sarával együtt teljesen átlagos életet élt. Egyetlen dologgal tűnt ki az osztálytársai közül, a szépségével, külseje által indult el az ismertség útján. A csodaszép, igézően kék szemű fiatal lányra sokan felkapták a fejüket, köztük a Slitz nevű férfimagazin főszerkesztői is, akik felkérték az akkor mindössze húszéves Sofiát, hogy álljon modellt egy fotósorozathoz. Az ominózus képsoron a lány testét csupán egy bikinialsó és egy élő boa takarta el.

A felvételek olyan dögösre sikerültek, hogy Sofia állandó szereplője lett a lapnak, sőt 2004-ben az olvasók Miss Slitznek választották meg. Egy ideig glammodellként kereste a kenyerét, innen pedig már csak egy ugrásra volt a valóságshow-k világától. Nem sokkal később beválogatták a TV4 csatornán futó svéd Éden Hotel szereplői közé, amelyben egészen a döntőig jutott. Aki nézte a produkció magyar verzióját, az pontosan tudhatja, hogy ezt a műsort nem a szégyenlősöknek találták ki, gyakori benne a meztelenkedés és az esetleges intimebb jelenetek is.

sofia helquist paradise.png
Fotó: TV4/Paradise Hotel

Ezek után egy csapásra hírhedtté vált a szülőhazájában. Ott találta magát a bulvársajtó hasábjain, akik minden egyes kicsapongásáért ízekre szedték: írtak a bulizásairól, valamint arról is, amikor lencsevégre kapták, amint egy pornósztárral váltott szenvedélyes csókot. Csupán egy év kellett ahhoz, hogy megelégelje ezt a szerepet, 2005-ben úgy döntött, lezárja az életének ezen fejezetét, New Yorkba költözik, és továbbtanul.

A cikk az ajánló után folytatódik

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A New York Institute of English and Business iskola növendéke lett, ahol többek között pénzügyi és üzleti tanulmányokat folytatott, valamint gyermekvédelmet tanult. Elszegődött pincérnőnek, hogy megélhetését biztosítsa, majd miután megszerezte jógaoktatói oklevelét, jógatanárként dolgozott.

2010 júliusa olyasmit tartogatott a számára, amelyről valószínűleg korábban még csak álmodni sem mert. Egy éjszakai bárban összehozta a sors XVI. Károly Gusztáv svéd király egyetlen fiával, Károly Fülöppel. A pár elmondása szerint az övék szerelem volt első látásra, ám hiába voltak biztosak a kapcsolatukban, Zsófia múltja miatt egy éven át titkolták, hogy egy párt alkotnak.

zsófia esküvő
Fotó: Ragnar Singsaas / Getty Images Hungary

Miután bejelentették, együtt vannak, ahogy arra számítani lehetett, Zsófiát atomjaira szedte a média. Nem tartották méltónak arra, hogy hercegné legyen belőle. A leendő előkelőséget azonban kemény fából faragták, kiállt a közönség elé, és nyíltan vállalta, hogy fiatalkori döntéseivel nem feltétlenül ért egyet, ugyanakkor azt is hangsúlyozta, semmit sem változtatna az életén.

2015-ben ment hozzá Károly Fülöphöz. Személyét az emberek szép lassan elfogadták, megszerették, majd ünnepelték. Sokat tett azért, hogy kivívja a csodálatukat, több jótékonysági szervezet élén olyan ügyekért harcol, mint a gyermekek jóléte, az elfogadás, valamint a zaklatás felszámolása. 

Zsófia három gyermekkel ajándékozta meg a férjét: a négyéves Alexanderrel, a háromesztendős Gabriellel, és Juliannal, aki 2021 márciusában jött a világra.
Zsófia három gyermekkel ajándékozta meg a férjét: a négyéves Alexanderrel, a háromesztendős Gabriellel, és Juliannal, aki 2021 márciusában jött a világra.
Fotó: Rune Hellestad / Getty Images Hungary

Annak ellenére, hogy döcögősen indult az útja a svéd királyi család tagjaként, soha nem jutott eszébe, hogy kiváljon a famíliából.

- Azt hiszem, sikeresen kialakítottam egy egyensúlyt, és csak a pozitívumokra koncentráltam még azokban a viharos időkben is. Amióta hercegné lettem, sok személyes válságon mentem keresztül, de mindig találtam indokot arra, hogy folytassam. Itt vagyok, és vállalom azt, aki vagyok - mondta a Royal Central interjújában.

Katalin hercegné csillogó ruhája

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen lélegzetelállítóan festett Katalin hercegné az új James Bond-film premierjén.

Ezt is szeretjük