Elhunyt William Hurt: a 71 éves Oscar-díjas színész hosszú betegség után távozott
William Hurt évek óta küzdött a rákkal.

GettyImages-535864422

William Hurt, Oscar-díjas amerikai színész életének 71. évében éveken át tartó krónikus betegsége után elhunyt.

A Pókasszony csókjából és többek között A hihetetlen Hulk filmekből ismert világsztár halálhírét a családja erősítette meg.

Elhunyt William Hurt

A tehetséges színész A Pókasszony csókja című filmben nyújtott alakításáért érdemelte ki az Amerikai Filmakadémia legjobb színésznek járó elismerését 1986-ban.

William Hurt.
William Hurt.

2018-ban osztotta meg a nyilvánossággal, hogy prosztatarákban szenved. A családja nagy szomorúsággal gyászolja őt.

- Mély szomorúsággal gyászolja a Hurt-család William Hurt, szerető édesapa, Oscar-díjas színész halálát, ami 2022. március 13-án, egy héttel a 72. születésnapja előtt következett be. Természetes okok miatt, békésen távozott az élők világából, a családi körében - jelent meg a Variety oldalán fia, Will nyilatkozata.

William Hurt színészt munkássága során több Oscar-díjra is jelölték, köztük két legjobb színész jelölést kapott a Broadcast News, azaz A híradó sztárjai és a Children of a Lesser God, azaz Egy kisebb isten gyermekei című filmekben nyújtott alakításáért.

2016-ban az Amerika Kapitány: Polgárháború című film premierjén.
2016-ban az Amerika Kapitány: Polgárháború című film premierjén.

Az 1980-as évek egyik legnagyobb nevű színésze volt, később, az 1990-es évektől kezdve karakterszerepeket vállalt. A fiatalabb generáció tagjai számára a 2008-as The Incredible Hulk, azaz a A hihetetlen Hulk akciófilmben Thaddeus 'Thunderbolt' Ross tábornokként vált ismertté. Ezt a szerepet később továbbra is ő játszotta a Captain America: Civil War, azaz Amerika Kapitány: Polgárháború, az Avengers: Infinity War, azaz a Bosszúállók: Végtelen háború, az Avengers: Endgame, azaz a Bosszúállók: Végjáték és a 2021-es Black Widow, magyarul Fekete özvegy című filmekben.

Nyugodjék békében!

Sztárok, akik 2021-ben hunytak el

Képes összeállításunkkal azokra a hírességekre emlékezünk, akik 2021-ben hunytak el.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük