65 éves lett Whoopi Goldberg : felismered a 90-es évek ünnepelt színésznőjét?
Whoopi Goldberg külseje változott az elmúlt években, de energikussága ugyanolyan, mint karrierje elején.

whoopi-goldberg
beauty and style
Top olvasott cikkek

Whoopi Goldberget rögös út vezette a hírnévhez. Nagyon szegény családba született, ráadásul a legkevésbé sem felelt meg azoknak az elvárásoknak, amiket pályája kezdetén még elvártak a készítők a színésznőktől. Színes bőrű nőként kétszer olyan nehéz volt betörnie a szórakoztatóiparba, valamint vonásai sem győzték meg a rendezőket eleinte.

Caryn Elaine Johnsonként látta meg a napvilágot 1955. november 13-án. Már kislányként vonzotta a színpad, nyolcéves korától Helen Rubinstein kísérleti gyermekszínházban kezdett a szakmával foglalkozni. Ám tanárai diszlexiája miatt nem adtak túl nagy esélyt neki, így ott is kellett hagynia a tanulmányait.

Whoopi Goldberg így néz ki most

Az iskolás évek után furcsábbnál furcsább munkákból tartotta fenn magát: dolgozott kőművesként, éjjeliőrként, sőt még halottakat is sminkelt, miközben amatőr társulatoknál gyakorolta a színészmesterséget. 

Whoopi Goldberg 1985-ben és 2020 februárjában a The Reel Awards nevű gálán.
Whoopi Goldberg 1985-ben és 2020 februárjában a The Reel Awards nevű gálán.
Fotó: Getty Images Hungary

A filmes áttörést Steven Spielberg 1985-ös regényadaptációja hozta meg számára, a Bíborszínben nyújtott alakításáért rögtön bezsebelhetett egy Golden Globe-díjat és egy Oscar-jelölést. A 90’-es évekre az egyik legfelkapottabb sztár lett az álomgyárban, olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint az Apácashow első és második része, a Ghost vagy Az oroszlánkirály. 

A színésznő november 13-án lett 65 éves, és ugyanolyan energikus, mint annak idején. Esze ágában sincs nyugdíjba vonulni, épp ellenkezőleg, az IMDB szerint jelenleg két projekten is dolgozik. Rajongói leginkább az 1994-es Végítélet című sorozat remake-jét várják tőle, ahol olyan sztárok mellett tűnik fel, mint Alexander Skarsgård és James Marsden.

Sztárok, akik betegséggel küzdöttek

Csakúgy, mint Whoopi Goldbergnek, más hírességeknek is meggyűlt a baja a beszédhibájukkal, további négy olyan hírességet mutatunk, aki küszködött az iskolában.

 

Ezt is szeretjük