Tom Cruise az iskolában még olvasni is nehezen tudott - Betegség nehezítette meg a gyerekkorát

Tom Cruise felnőttkoráig magával cipelte a diszlexia terhét.

tom-cruise
beauty and style
Top olvasott cikkek

„Funkcionális analfabéta voltam” - jelentette ki Tom Cruise 2003-ban a People magazin interjújában. A színésznek nem volt egyszerű gyerekkora, nem elég, hogy szegény szülők sarjaként sokat kellett nélkülöznie, a csúfolódás állandó céltáblája volt, és még a tanulással is meggyűlt a baja.

Hétéves korában vette észre először, hogy az olvasás nem megy neki olyan jól, mint a társainak. Gyakran előfordult vele, hogy mire olvasmánya végére ért, teljesen elfelejtette, mi volt a cselekmény. Emiatt frusztráltnak, zavartnak és butának érezte magát annak idején. Ezen csak rontottak tanárai, amikor diszlexiásnak bélyegezték.

Tom Cruise diszlexiás volt

Felnőttkoráig elkísérte a betegsége, ám nem hagyta, hogy ez eltántorítsa legnagyobb álmától, hogy színész legyen. Különböző korrepetitori csoportokat és nehéz gyorsolvasási kurzusokat látogatott, később pedig embereket fogadott fel maga mellé, akik felolvasták neki filmjeinek forgatókönyveit. Végül a szcientológiával sikerült felülkerekednie hátrányos helyzetén. Az egyház vezetőjének, L. Ron Hubbard tanulástechnikájának köszönhetően mára semmi problémája nincs az olvasással.

Nem ő az egyetlen sztár, aki küszködött az iskolában, további négy olyan hírességet mutatunk, akiknek szintén nem volt egyszerű a tanórákon.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük