Ő volt a Tövismadarak Ralph atyája: felismered a 86 éves Richard Chamberlaint?
Richard Chamberlain volt a Tövismadarak sármos atyája, így él most.

richard-chamberlain-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Tövismadarak című drámasorozatot 1983-ban mutatták be, amit Colleen McCullough ausztrál írónő könyve alapján készítettek el, egy katolikus pap és egy nő szerelme áll a történet középpontjában. Hazánkban a Magyar Televízió tűzte műsorra 1990-ben, a széria pedig igazi klasszikussá nőtte ki magát. Az egyik legnépszerűbb szereplő a Ralph atyát alakító Richard Chamberlain volt.

Richard Chamberlain így fest napjainkban

A színész az '50-es évek végén kezdte filmes karrierjét, az Alfred Hitchcock bemutatja című sorozat egyik epizódjában szerepelt. Sármjával pillanatok alatt felhívta a rendezők figyelmét, így egyre több felkérést kapott, nagy népszerűségre 1961-ben tett szert, ő játszotta a Dr. Kildare sorozat főszerepét. Nemcsak szériákban, hanem filmekben is megmutathatta színészi tehetségét, ilyen volt a Salamon király kincse, a Pokoli torony, az Utánam a vízözön, a Monte Cristo grófja vagy A három testőr-filmek.

Háromszor is elnyerte a Golden Globe-díjat, 1984-ben a Tövismadarakért, 1981-ben a Shogunért, 1963-ban pedig a Dr. Kildare sorozatért. Jelenleg Hawaiin éli hétköznapjait, 86 éves létére még nem érzi úgy, hogy nyugdíjba kellene vonulnia. Az tény, hogy nem forgat annyit, mint fiatalabb korában, ám várhatóan megjelenik az Echoes Of The Past című filmje.

Képes összeállításunkban megnézheted, hogy megváltozott Richard Chamberlain az elmúlt évtizedek alatt.

Ezt is szeretjük