Whoopi Goldberg fiatalon – Meglepődsz, mennyit változott az Apáca show sztárja
Whoopi Goldberg így nézett ki pályája kezdetén, 25 évesen.

whoopi-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Caryn Elaine Johnson, azaz Whoopi Goldberg legemlékezetesebb szerepe a nálunk is nagy népszerűségnek örvendő Apáca show-ban volt, ahol Mary Clarence nővérként fakasztotta dalra a kolostor nővéreit. Bár a film 1992-ben debütált, a színésznőnek valójában sokkal korábban, 1985-ben indult be igazán karrierje, amikor szerepet kapott a Steven Spielberg rendezte Bíborszín című filmben.

Éjjeliőr és halotti sminkes is volt

Whoopi Goldberget már nagyon fiatalon vonzotta a színészet, már nyolcévesen a New York-i Helena Rubinstein Children’s Theatre színpadán játszott, azonban diszlexiája miatt évekig lemaradt társaitól, az iskolát is abba kellett hagynia. A ’70-es években alkalmi munkákból tartotta el magát, volt például éjjeliőr, de halottakat is sminkelt, közben amatőr színjátszó társulatokban játszott.

Karrierje 1985-ben, harmincévesen indult igazán be, amikor a neves filmrendező, Mike Nichols segített neki a Broadway-re kerülni, valamint megkapta Celie, a főhős szerepét a Bíborszínben. A színésznő berobbanását a film világába Golden Globe-bal és Oscarra jelöléssel jutalmazta a szakma, de az aranyszobrocskát a Ghostban nyújtott alakításáért zsebelte be. A 63 éves komikus egyébként egyike azon keveseknek, akik Oscar-, Tony-, Emmy-, Grammy- és Golden Globe-díjat egyaránt kaptak. Éveken keresztül állandó szereplője volt egy humoros show-műsornak, és vezetett talk show-t is.

Whoopi Goldberg 25 évesen még csak álmodozhatott arról, hogy egyszer sikeres lesz.
Whoopi Goldberg 25 évesen még csak álmodozhatott arról, hogy egyszer sikeres lesz.

Így nézett ki 25 évesen

Bátran állíthatjuk, hogy a színésznő szinte alig változott valamit az évtizedek során, igaz, a frizurája más lett, és néhány ránccal és ősz hajszállal is gazdagabb lett, de még mindig szinte ugyanúgy néz ki, mint közel negyven évvel ezelőtt. Az elmúlt évtizedek szinte semmilyen nyomot nem hagytak az arcán, pedig élete nem volt fenékig tejfel. Mielőtt ismert lett, csatlakozott a hippimozgalomhoz, egy kommunában élt, és füvet is szívott, majd a keményebb drogokhoz nyúlt.

A hetvenes években találkozott egy drogellenes aktivistával, Alvin Martinnal, akivel hamarosan összeházasodtak, és egy év múlva lányuk is született. Ekkor a színésznő 18 éves volt. Goldberg évekig próbálkozott sikertelenül, a létminimum határán tengődtek, amikor végre megkapta az áttörést hozó szerepet Steven Spielberg filmjében. Azóta az egyik legsikeresebb médiaszemélyiséggé nőtte ki magát, aki egy ideje inkább szinkronhangként kamatoztatja a tehetségét: a Toy Story, a BoJack Horseman, A hókölykök és az Elena, Avalor hercegnője című mesében hallhattuk a hangját.

Kamaszként szült a színésznő

Nem Whoopi Goldberg az egyetlen, aki kamaszként szült, nézd meg, mely sztárok lettek túl fiatalon édesanyák!

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük