A fiatal Richard Gere, mielőtt világsztár lett volna - Már ekkor is dögös pasi volt
Richard Gere legelső főszerepét az eredeti Grease-ben játszhatta.

richard-gere-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Richard Gere a '80-as években vált népszerűvé és szexszimbólummá, az első jelentősebb sikerét az Amerikai dzsigoló című filmben nyújtott alakítása miatt aratta, ekkor már 31 esztendős volt. A karrierje a '90-es években csak még inkább felfelé ívelt, sokak szívét dobogtatta meg az 1994-es Micsoda nő! című moziban, melyben Julia Roberts volt a partnere. Munkásságát díjakkal is jutalmazták, 2003-ban Golden Globe-díjat nyert a Chicago című film miatt.

Ritkán látott fotókon a fiatal Richard Gere

A népszerű színész a '80-as években tudott csak jelentősebb sikereket elérni, pedig színészi karrierjét 1969-ben kezdte. Először csak a színpadon próbálta ki magát, az első színházi főszerepét 1973-ban kapta meg, ő volt a Grease eredeti londoni előadásának főszereplője. Az alábbi fotó azon az afterpartin készült, melyet az ősbemutató után rendeztek a készítők számára. A színész itt 24 esztendős volt.

Richard Gere 1973-ban.
Richard Gere 1973-ban.
Fotó: Hulton Deutsch / Getty Images Hungary

Ez a másik fotó pedig a Grease előadásakor készült a színészről és partneréről. Már ekkor is nagyon sármos és tehetséges férfi volt, nem is csoda, hogy később Hollywood is felfedezte.

richard gere fiatalon 2
Fotó: Mirrorpix / Getty Images Hungary

A '70-es évek közepén már szerepelt mozifilmekben is, érdekes, hogy az 1974-es A lordok Bandája című filmben megkapta az egyik szerepet, de végül lecserélték egy másik színészre, ugyanis összetűzésbe keveredett Sylvester Stallonéval a forgatási előkészületek során.

Stallone korábban egy interjújában elmondta, hogy éppen ebédszünetet tartottak színészkollégájával egy kocsi hátuljában, mire szólt Gere-nek, hogy óvatosan egyen, mert rácsöppen a mustár a gatyájára, erre a Micsoda nő sztárja direkt összekoszolta Stallone nadrágját. Erre a Rocky sztárja a könyökével arcon ütötte Gere-t, majd kihajította az autóból. Végül a rendező nem akarta, hogy vér folyjon, így Richard Gere-től búcsúzott, aki végül 1975-ben a Jelentés a felügyelőnek című moziban debütálhatott először filmszínészként.

Ezt is szeretjük