Ilyen most a súyos autóbalesetet szenvedett Tiger Woods állapota: csoda, hogy életben maradt a golfozó
Tiger Woodsot azonnal meg kellett műteni.

tiger-woods-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Magyar idő szerint a tegnap esti órákban derült ki, hogy Tiger Woods súlyos autóbalesetet szenvedett Los Angelesben. 

A 45 éves golfozó kisodródott az autójával, nekiment a szegélynek, majd egy fának, végül többször is felborult a járművével. A tűzoltók és mentők szabadították ki a roncsok közül, majd kórházba szállították, a törött, jobb lába miatt egyből meg kellett műteni.

Ilyen Tiger Woods állapota a súlyos autóbalesete után

A Daily Mail brit lap információi szerint többszörös lábtörést szenvedett, ezért azonnali műtétet hajtottak rajta végre, a sípcsontjába implantátumot helyeztek, a lábát és a bokáját pedig csavarok és csapok beépítésével stabilizálták. Ami az állapotát illeti, felébredt a műtétből, mindenre reagál, és jelenleg is gyógyul a Los Angeles-i kórházban.

A képen Tiger Woods szétroncsolódott autója látható.
A képen Tiger Woods szétroncsolódott autója látható.
Fotó: David McNew / Getty Images Hungary

Isteni szerencse, hogy nem történt ennél nagyobb baja, és szerencsésnek vallhatja magát, hogy életben maradt, vallják a rendőrök, akik sajtótájékoztatót tartottak a baleset körülményeiről. Carlos Gonzalez rendőr volt az első, aki rátalált a súlyosan sérült sportolóra.

- Amikor megérkeztem a helyszínre, Mr. Woods a sofőrülésben ült. Tudott beszélni hozzám, nyugodtan viselkedett, és a tudatánál volt. Ott voltam vele, és tartottam benne a lelket, amíg ki nem ért a tűzoltóság. Azt mondta nekem, hogy Tigernek hívják, ekkor egyből felismertem. Úgy tűnt, nem aggódik a sérülései miatt, ami általánosnak mondható az autóbaleseteknél. Ilyenkor az emberek általában annyira sokkos állapotba kerülnek, hogy a fájdalmat csak jóval később érzékelik - magyarázta a sajtótájékoztatón.

Ez a kép 2020 decemberében készült a sportolóról.
Ez a kép 2020 decemberében készült a sportolóról.
Fotó: Mike Ehrmann / Getty Images Hungary

Alex Villanueva seriff szerint az autója több tíz métert sodródva, számos alkalommal felborult, az időjárási körülmények nem jöhettek szóba a balesetnél. Úgy látták, hogy nincs alkohol vagy drogok hatása alatt, ezért a helyszínen semmilyen tesztet nem végeztek el rajta. Későbbre azonban tesztet rendeltek el nála, hogy megbizonyosodjanak a feltételezésükről. Az is kiderült, hogy nagy sebességgel hajtott az úton, ahol egyébként gyakran történnek balesetek.

A golfozót régebben több alkalommal kapták ittas vezetésen, 2017-ben pedig volt egy olyan eset, amikor nyugtatót, altatót és THC nyomait is felfedezték a vérében, ekkor végül segítséget kért az orvosoktól, és rehabilitációs kezelésen vett részt.

Romain Grosjean felesége

Romain Grosjean 2020 novemberében szenvedett súlyos balesetet a Formula-1 egyik futama alatt, szerencsére a pilóta megúszta kisebb égési sérülésekkel. A sportoló családapa, szép feleségével három gyermeket nevelnek.

Ezt is szeretjük