Stephen King 51 éve rajong a feleségéért: Tabitha nélkül nem futhatott volna be
Stephen King és Tabitha a gimnázium óta együtt vannak.

stephen-king
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Stephen Kinget napjainkban a horror atyjaként emlegetjük, és a világ legsikeresebb írói közt tartjuk számon. Regényeit több mint negyven nyelvre fordították le, és legtöbbjüket filmvászonra is vitték. Olyan népszerű alkotások fűződnek a nevéhez, mint A ragyogás, az Az, a Cujo vagy a Tortúra. Ám mindezt nem tudta volna megvalósítani a felesége nélkül.

„Minden sikeres férfi mögött áll egy erős nő” - tartja a mondás. A 73 éves szerzőre és kedvesére ez hatványozottan igaznak bizonyul. Saját bevallása szerint sehol sem tartana, ha nem ismerkedik meg Tabithával.

Stephen King és felesége, Tabitha

Szerelmük a gimnáziumi éveik alatt szökkent szárba. Már akkor is a könyvek szeretete alkotta a közös nevezőt, hiszen mindketten az iskola könyvtárában dolgoztak, amikor megismerkedtek. 

stephen king wife
Fotó: Robin Platzer / Getty Images Hungary

- Akkor találkoztunk először, amikor a suli könyvtárában dolgoztunk, én végzős voltam, Taby pedig elsős. 1969-ben szerettem bele végérvényesen, amikor hallottam felolvasni egy versmondó esten. Az fogott meg benne, hogy értettem, mit akar mondani a költészet által, az pedig valósággal megbabonázott, hogy ugyanezt ő is világosan tudta - fogalmazta meg Az írásról című önéletrajzi művében, 2000-ben.

A cikk az ajánló után folytatódik

Két esztendővel később, 1971-ben kötötték össze az életüket, de házasságuk kezdeti évei korántsem voltak felhőtlenek. King küszködött azzal, hogy kiadassa írásait, így eleinte nagyon szerény körülmények között éltek. 

stephen king wife 2
Fotó: Getty Images Hungary

Az 1974-es év hozta meg számukra a fordulópontot, az író ekkor vetette papírra a Carrie című horror első kéziratát. A végkifejlettel azonban korántsem volt megelégedve, így a kukába hajította. Ekkor lépett közbe Tabitha, aki kihalászta azt a szemét közül, és meggyőzte párját, hogy fejezze be a történetet, amelynek szerzői jogait végül rekordösszegért vásárolta meg tőlük a New American Library nevű kiadó.

Danielle Steel 73 évesen ilyen csinos

Danielle Steel már kisgyerekként imádott írni, rengeteg történetet gyártott, később, kamaszéveiben versek pattantak ki a fejéből, amiket papírra is vetett. A Hazamegyek című debütáló regénye 1972-ben jelent meg, 25 éves korában. Azóta több mint 180 romantikus könyvet gyártott. Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest napjainkban.

Ezt is szeretjük