Ő volt Marilyn Monroe gyönyörű testvére: Berniece-szel ennyire hasonlítottak

Marilyn Monroe és nővére, Berniece éveken át nem is tudtak egymásról.

marilyn-monroe-getty-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Marilyn Monroe édesanyja, Gladys Pearl Monroe mindössze 15 évesen feleségül ment egy rendkívül erőszakos, agresszív férfihez, Jasper Bakerhez. 

Egy évvel később született meg a fiuk, Robert, majd újabb egy év elteltével jött egy kislány, Berniece

Marilyn Monroe nővére, Berniece

1921-ben Gladys úgy érezte, nem bírja tovább, ezért elhagyta Jasper Bakert, aki bosszúból elrabolta a gyerekeket, és anyjuktól távol, a saját családjában nevelte fel őket. Egy újabb sikertelen házasság után a nő viszonyba kezdett a főnökével, Charles Stanley Gifforddal, nem sokkal ezután, 1926-ban megszületett harmadik gyermeke, Norma Jean Mortensen, vagy ahogyan a világ örökké ismerni fogja, Marilyn Monroe. 

A világsztár nővére, Berniece hosszú éveken át nem tudta, hogy született egy kishúga, anyja akkor írta meg neki levélben, amikor 1939-ben, húszévesen éppen várandós volt első és egyetlen gyermekével, Mona Rae Miarcle-lel. 

A féltestvérek életükben először 1944-ben találkoztak, Berniece ekkor 25, Marilyn pedig 18 éves volt. A fiatal lányok előtte évekig leveleztek, fotókat cserélgettek. 

Berniece a húgához hasonlóan szép mosolyú, bájos, vonzó és rendkívül dekoratív nő volt, annyira hasonlítottak egymásra, hogy soha senki nem tudta volna megmondani, hogy csak az édesanyjuk közös. 

Monroe nagyon szerette a nővérét, aki minden törekvésében támogatta őt. Amikor a világsztár váratlanul, mindössze 36 évesen elhunyt, Berniece vigasztalhatatlan volt. 

- Nem hiszem, hogy öngyilkos lett. Szerintem baleset volt, hiszen nem sokkal korábban beszéltem vele. Elmondta, milyen tervei vannak éppen, vett egy házat, az új függönyökkel volt elfoglalva. Annyi minden állt még előtte, annyira boldog volt - nyilatkozta évekkel ezelőtt a francia INA-nak. 

Berniece élete végéig ápolta szeretett húga emlékét, 1994-ben, Marilyn Monroe születésének 50. évfordulóján könyvet adott ki Húgom, Marilyn: Marilyn Monroe memoárja címmel. Az örökké gyászoló testvér 2014-ben, 94 évesen hunyt el. 

Marilyn Monroe esküvői fotói

Marilyn Monroe, mielőtt Hollywood egyik legnépszerűbb színésznőjévé vált volna, előtte már megtapasztalta, milyen a házasélet. Csupán 16 esztendős volt, amikor úgy alakította a sors, hogy kimondta az igent James Doughertynek.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover-fotó: Getty Images/M. Garrett

Ezt is szeretjük