Erzsébet királynő és Marilyn Monroe közös fotója: a színésznő megszegte a protokollt az öltözékével

Erzsébet királynő és Marilyn Monroe 1956-ban találkoztak egymással.

erzsébet-és-marilyn-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Számos hírességet érte az a megtiszteltetés, hogy személyesen is találkozott Erzsébet királynővel, aki már 1952 óta van a trónon. Számos színészt, zenészt, művészt, tudóst és üzletembert ismerhetett meg az előkelőség, akik közül többekkel később is jó viszonyt ápolt. 

Az ’50-es évek ikonikus sztárja, Marilyn Monroe a londoni Empire Színházban ismerte meg személyesen az uralkodónőt, a találkozásukról természetesen fotók is készültek. Érdekesség, hogy a szexszimbólum megszegte az öltözködési protokollt, ennek ellenére mégis jó barátságot tudott kötni Erzsébet királynővel, írta meg a Closer Weekly.

Erzsébet királynő és Marilyn Monroe találkozása

Még 1956-ban sodorta össze az élet Monroe-t és a királynőt, akkoriban Marilyn A herceg és a showgirl című filmet forgatta az országban. A nagy bemutatkozás előtt figyelmeztették, hogy valami visszafogottabb ruhát viseljen, ugyanis a brit királyi család tagjaival nem találkozhat túl kihívó ruhadarabban, mert az nem illik, ám a színésznő fittyet hányt erre a szigorú protokollszabályra. Egy dekoltázst kiemelő, spagettipántos estélyibe bújt.

GettyImages-517258214
Fotó: Bettmann / Getty Images Hungary

Erzsébet nem volt annyira izgatott, mint nővére, Margit hercegnő, utóbbi sokkal szívesebben szerette volna közelebbről megismerni a legendás szexszimbólumot. Ettől függetlenül az uralkodónőt elbűvölte a szőke szépség, teljesen másképp képzelte el.

- Erzsébet arra számított, hogy Marilyn egyike lesz azoknak a dühöngő, túlságosan magabiztos hírességeknek, de kellemesen csalódott benne, amikor ennek az ellenkezőjét tapasztalta. A királynőnek nagyon erősek az intuíciói, és azonnal észrevette azt a kislányt, aki elveszett Marilynben - fogalmazta a királyi család bennfentese. 

Erzsébetet az sem zavarta, hogy mélyen dekoltált estélyit viselt a törékeny sztár. 

- Nem az ő stílusa volt, de nem ítélkezik mások felett, főleg, ha nem egy családtagról van szó. Azt mondta, Marilyn káprázatosan nézett ki azon az estén.

GettyImages-592041412
Fotó: Mirrorpix / Getty Images Hungary

Személyesen soha többé nem találkoztak, ám az est után levelezni kezdtek egymással.

- Ezt követően Erzsébet megnézte Marilyn összes filmjét, néha Fülöp herceggel. Viccelődött is, hogy Edinburgh hercege beleszeretett Marilynbe, és azt hiszem, egy kicsit így is volt ez. Ezt kevesen tudják, de Erzsébet és Marilyn tartották a kapcsolatot, leveleztek egymással.

Monroe nagyon tisztelte az uralkodónőt, egy melegszívű nőként tekintett rá.

Erzsébet királynő legszebb estélyi ruhái

Csokorba szedtük Erzsébet királynő legszebb estélyi ruháit, amelyek mindegyikében csak úgy ragyogott.

Ezt is szeretjük