Marilyn Monroe smink nélküli fotója: így festett, ha nem fedte az arcát festék

Marilyn Monroe smink nélkül is ragyogott.

marilyn-monroe-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Marilyn Monroe különleges szépségével mindenkit megigézett, nem csoda, hogy férfiak milliói rajongtak érte. A legendás szexszimbólum védjegyévé vált a vörös rúzs használata, ami még dögösebbé tette a megjelenését.

Bár a legtöbb róla készült felvételen sminkben látható, ám élete során megörökítették akkor is, amikor egyáltalán nem fedte festék az arcát.

Marilyn Monroe így festett smink nélkül

Az alábbi vidám, fürdőzős felvételt Milton H. Greene fotóművész készítette róla, a férfi az '50-es és '60-as évek Nánási Pálja volt lényegében, számtalan gyönyörű hírességet megörökített, például Elizabeth Taylort, Audrey Hepburnt vagy Grace Kellyt. Monroe-t fotózta a legtöbbször, vele szoros barátságot kötöttek, így a színésznő bátran megmutatta neki azt az oldalát is, amelyet csak keveseknek mert. Ahogy a fotón is látszik, smink nélkül is ragyogott, elképesztő, milyen csodálatos kisugárzással rendelkezett.

Mint sok nőnek, neki is megvoltak a maga praktikái, amelyekkel ápolta a bőrét, a Vogue 2017-ben összegyűjtötte azokat a tippjeit, amelyeket élete során nyilatkozott a szépségápolás terén.

- Bár Kaliforniában felkapottnak számít, nem hiszek abban, hogy a napbarnított bőr vonzóbb vagy egészségesebb volna. Ellenzem a barnítást - nyilatkozta.

marilyn-monroe-smink-nélkül
Fotó: Getty Images Hungary

Mielőtt kisminkelte volna magát, arctisztítót használt, utána meleg vízzel mosta át magát. A következő lépés a hidratálókrém felvitele volt, szerette a lanolin- és olívaolajat tartalmazó kenceficéket. Szemránckrémet is alkalmazott, ám azt nemcsak a szemei alá, hanem a nyakára és a dekoltázsára is kente. Alapból a száraz bőrtípusba tartozott, ezért a hidratálás kifejezetten fontos volt számára.

Marilyn Monroe legszebb ruhái

Képes összeállításunkban megnézheted, melyek voltak a legszebb estélyik, amelyeket a szexszimbólum viselt.

Ezt is szeretjük