Marilyn Monroe és Elvis Presley egymással csalták meg a párjukat: egyéjszakás kalandjukról mesélt a hollywoodi ügynök

Marilyn Monroe Elvis Presley fejét is elcsavarta egy éjszaka erejéig, állította Byron Raphael hollywoodi ügynök.

elvis-és-marilyn-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Marilyn Monroe és Elvis Presley igazi szexszimbólumok voltak karrierjük csúcsán. Bár mindketten megtapasztalták, milyen az élet egy komoly kapcsolatban, azonban kalandokba is keveredtek.

2022 júniusában mutatják be a legendás zenész életéről készülő Elvis című filmet, ennek kapcsán a Daily Express elővett egy régi nyilatkozatot, amit még a rock and roll királyának egykori ügynöke, Byron Raphael tett, 2006-ban a Playboy magazinnak, majd a New York Postnak arról mesélt, ügyfele hogyan jött össze Marilyn Monroe-val.

Marilyn Monroe és Elvis Presley egyéjszakás kalandja

A két híresség 1960-ban a Paramount Studiosban futott össze egy rövid időre, ám Byron Raphael azt állította, nem ez volt az egyetlen alkalom, hogy összesodorta őket az élet. Elvis éppen akkor érkezett vissza Németországból, ugyanis ott szolgált katonaként. Visszatért Hollywoodba, és következő filmjén, a Katonablueson dolgozott. Még Európában megismerkedett és beleszeretett a 14 éves Priscilla Beaulieu-ba, aki később a felesége is lett, de a hűség sosem volt az erőssége.

GettyImages-104870086
Fotó: Archive Photos / Getty Images Hungary

Presley a William Morris Ügynökség egyik ügyfele volt, az érte felelős menedzserek pedig megálmodták, mi lenne, ha a színésznővel többször megjelennének nyilvánosan, és eljátszanák, hogy randiznak. Mindezt azért eszelték ki, hogy az Európából visszatért énekes és színész nagyobb publicitást és figyelmet kapjon. Ezt az ajánlatot azonban a szőke ciklon nem fogadta el.

- Elvis nagyon zavarba jött a helyzettől, de azt hiszem, Marilyn azért utasította vissza, mert úgy érezte, ez már túl nyilvános lenne. Azonban Presley nem adta fel, és lebeszélt egy titkos találkozót. Két héttel később felhívott engem, és azt mondta: "azt akarom, hogy menj el a kocsiddal Marilynért". Esős este volt, és elfurikáztam őt a Beverly Wilshire-i szállodába, majd felmentünk az emeletre Elvis lakosztályába - emlékezett vissza.

Amikor meglátta egymást a két sztár, minden szó nélkül egymásnak estek, és vadul csókolózni kezdtek.

- Sokkot kaptam, egyszerűen nem tudtam, mit tegyek. Aztán Marilyn, aki tíz évvel volt idősebb nála, azt mondta neki: "egész jó vagy ahhoz képest, hogy gitáron játszol." Két perccel később bevonultak a hálószobába, én pedig nem tudtam, hogy most távoznom, vagy velük kéne maradnom, szóval csak elszundikáltam ott.

GettyImages-81617998
Fotó: Michael Ochs Archives / Getty Images Hungary

Byron Raphael arra ébredt, hogy kinyílt a szobájuk ajtaja, majd a két híresség meztelenül sétált ki a hálóból. Nem reagált erre semmit, inkább csendben maradt. Azt is elmondta, hogy ezután Elvis hívott egy taxit a színésznőnek, aki ezután eltűnt a helyszínről. A férfi pár nappal később felemlegette Monroe-t ügyfelének, aki erre csak ennyit mondott:

- Aranyos lány, de egy kicsit magas hozzám!

A színésznő ekkor Arthur Miller felesége volt, így Presley-hez hasonlóan ő is félrelépett. Bár az Elvishez közel állók mindig is tagadták ezt a sztorit, ám Byron Raphael váltig állítja, hogy ez a titkos találka és egyéjszakás kaland tényleg megtörtént.

Priscilla Presley a plasztika után

Képes összeállításunkban megnézheted, hogy fest napjainkban Priscilla Presley.

Ezt is szeretjük