Emlékszel Xenára, a harcos hercegnőre? Friss fotón az 53 éves Lucy Lawless
Lucy Lawless a színészet mellett vérbeli aktivista.

lucy-lawless-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A '90-es évek egyik legnépszerűbb sorozata a Xena volt, amit eredetileg 1995 és 2001 között vetítettek a tengerentúlon, hazánkban a TV2 sugározta először az epizódokat, később más csatornák is ismételték a részeket.

A harcos hercegnőt Lucy Lawless alakította, akinek a neve egybeforrt Xenáéval. A legtöbben ezzel a szériával azonosítják a színésznőt a mai napig.

Lucy Lawless napjainkban

Lucy Lawless sötét, hosszú lokniját ma már rövidebb fazonban viseli, nem mellesleg egy sokkal világosabb árnyalatra tette le a voksát. A felvétel jobb oldalán látható szelfijét Twitter-oldalán osztotta meg 2021 júliusában.

Lucy Lawless régen és napjainkban.
Lucy Lawless régen és napjainkban.
Fotó: Northfoto, Twitter/Lucy Lawless

A színésznő 2019-ben az AARP-nek adott interjújában mesélte el, hogy a mai napig sokan Xenaként tekintenek rá.

- Még azok az emberek is tudják, mi ez a sorozat, akik a megjelenésekor még nem is éltek. Nagy rajongó táborom van New Yorkban, a Fülöp-szigeteken, Törökországban és az egykori Szovjetunió területén is. Ez tényleg csodálatos, Xenának köszönhetek mindent, a férjemet, a gyerekeimet, ráadásul önerőből még egy házat is tudtam venni. Mindent ennek a szerepnek köszönhetek - mesélte akkor.

A színésznő a széria producerébe, Robert G. Tapertbe szeretett bele, 1998-ban tartották meg az esküvőjüket, két fiuk született, Julius 1999 októberében, Judah 2002 májusában látta meg a napvilágot. Előző kapcsolatából született egy lánya, Daisy, aki már 33 esztendős.

2019-ben állt utoljára a nyilvánosság elé.
2019-ben állt utoljára a nyilvánosság elé.
Fotó: Jason Mendez / Getty Images Hungary

Az 53 éves sztár napjainkban is dolgozik, 2019 és 2021 között a My Life Is A Murder című sorozat főszereplője volt, 2022-ben jelenik meg a Minyonok: Gru színre lép című rajzfilm, amelyben szinkronhang lesz. 

A színészet mellett aktivistaként tevékenykedik, 2009 óta rendszeresen felszólal a klímaválsággal kapcsolatban, ebben az évben a Greenpeace-szel dolgozott együtt.

- Az egyetlen módja annak, hogy rávegyük az embereket arra, hogy ők is részt vegyenek a megoldásban, ha optimista szemléletmóddal magyarázzuk el nekik, mi hogyan működik. Ahelyett, hogy a kemény valósággal szembesítenénk őket, mert egyszerűen ez a módszer nem működik. Inkább mesélek az embereknek napelemekről, annak a gombának a felfedezéséről, amely műanyagot eszik vagy a szélerőművekről, amiket New York partjainál üzemeltetnek. Nem kell várnunk a kormányra. Vannak olyan üzleti vezetők, akik értik a tudományt, és cselekszenek is - magyarázta a lapnak.

A mozgás az élete része a mai napig, mindenkinek ajánlja a jógát, szerinte ezt a mozgásformát sosem késő elkezdeni.

Samy Naceri, a Taxi-filmek sztárja

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest Samy Naceri napjainkban.

Ezt is szeretjük