A Taxi-filmek sztárja ma 60 éves: így fest most Samy Naceri
Samy Naceri ma ünnepli 60. születésnapját.

samy-naceri-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Samy Nacerit a magyar nézők elsősorban a Taxi-filmekből ismerhetik, amelyekben karaktere, Daniel felturbózott, hófehér taxijával száguldozott, hogy segítse Émilien, a zsaru munkáját. Az algériai-francia származású sztár az első négy filmben vállalt szerepet, az ötödik részben, amely 2018-ban jelent meg a mozikban, felajánlottak neki egy rövid cameoszerepet, de a sztár ezt elvből visszautasította. Az 1998-as, első rész megjelenésekor 37 esztendős volt, elképesztő, hogy rohan az idő, hiszen a színész ma ünnepli 60. születésnapját.

Samy Naceri ma 60 éves

A francia mozi rosszfiújaként is emlegetett Naceri a '80-as évek végén kezdte karrierjét, az első mozifilm, amelyben szerepelhetett, az az 1994-es Léon, a profi volt, amelynek főszerepét Jean Reno játszotta. A nagy áttörésre még éveket kellett várnia, hiszen négy esztendővel később, a Taxi első részével vált népszerűvé csak. A magyarok olyan más alkotásokból is ismerhetik, mint A pók fészke, Az utolsó kalandor, A dicsőség arcai vagy a Becsületkódex. 2021 elején jelent meg a Redemption Day című film, amelyben Jaafar El Hadi karakterét játszotta.

Sajnos több botrányba keveredett, ezek pedig a karrierjének csak rosszat tettek. 2003-ban drogvisszaélés miatt nyolc hónapnyi felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, emellett a jogosítványát is bevonták három évre, emellett 5000 eurós bírságot kapott azért, mert összetört egy autót, és megtámadott egy embert. 2005-ben egy férfira támadt rá hamutartóval a kezében, 2007-ben két biztonsági őrt is megszúrt állítólag, ekkor újra a rendőrségen kötött ki.

- Tudom, hogy sok baromságot követtem el, de mindnyájan hibázunk életünk során. Ezek a botrányok nem tettek jót a karrieremnek. Nagyon kellett tepernem azért, hogy ne temessenek el teljesen. (...) Az ember hatvanéves korára már jól lesz, és lenyugszik, az élet utolsó egyharmada pedig sokkal békésebben telik, ha pedig jó formában tartod magad, kilencvenéves korodig színészkedhetsz - nyilatkozta a Nice-Martinnak adott interjújában.

Szerinte sok producer hazugságot terjesztett róla régebben, ezért van annyira rossz híre a mai napig.

- Néhányan azt mondták rólam, hogy kezelhetetlen voltam, elfelejtettem a szövegem, és állandóan késtem, ez mind kamu. Szeretek már a forgatás előtt megérkezni, kicsit beszélgetek a technikusokkal, és mivel több alkotásnak én voltam a legerősebb neve, így evidens, hogy kívülről fújtam a szövegem. Tisztában vagyok a munkámmal, úgyhogy örülnék, ha leállnának, és végre megbíznának bennem - idézte egy másik interjúját a Télé-Loisirs.

Büszke a Taxi négy részére, és örül annak, hogy újabb és újabb generációk szeretik meg őt a filmjei miatt.

- A Taxinak köszönhetem, hogy megismertek. Ezzel a hírnévvel még mindig bejárhatom a világot. (...) Hihetetlen, mennyi fiatal ismer fel engem az utcán. Ez egy időtlen mozi.

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változott az elmúlt években Samy Naceri.

Ezt is szeretjük