Kamilla királynét is megkoronázzák: dühöngenek a rajongók a királyi család bejelentésén
Kamilla királyné megkoronázása miatt háborodtak fel a rajongók.

GettyImages-1243885375
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tegnap esti órákban a Buckingham-palota bejelentette, hogy 2023. május 6-án tartják meg Károly király koronázási ceremóniáját a Westminster-apátságban. 

Nemcsak az uralkodót, hanem a királynét, Kamillát is megkoronázzák, ennek bejelentése kisebb felháborodást keltett a rajongók körében.

Kamilla királyné megkoronázása miatt felháborodtak

Amikor Károly és Kamilla 2005-ben összeházasodtak, akkor bejelentették, ha a herceg valaha is trónra lép, második felesége nem kapja meg a Queen Consort, tehát a királyné címet, helyette Princess Consort lesz. Kamilla a Wales hercegnéje címet sem fogadta el akkor, mindezt Diana hercegnő tiszteletére tette. Ám 2022 februárjában Erzsébet királynő egy közleményt adott ki, amelyben bejelentette, menyéből halála után királyné lesz.

GettyImages-1404916239
Fotó: Chris Jackson / Getty Images Hungary

Bár az utóbbi bejelentés jót tett Kamilla népszerűségének, ráadásul az elmúlt években rengeteget dolgozott azért, hogy elnyerje az emberek szimpátiáját, még messze nem olyan népszerű, mint például Katalin hercegné.

A Dianáért rajongók szemében pedig örökké a harmadik fél marad, aki tönkretette a szívek királynője és Károly házasságát.

„Kamillát királynévá koronázzák Károly király mellett! Ez elfogadhatatlan! Számomra örökké Diana marad a királyné!”, „Kamillát is megkoronázzák? Teljesen kiakadtam!”, „Az, hogy Károly fejére kerül a korona, már bőven elég rossz, de hogy Kamillát szent olajjal megkenik és királynévá koronázzák, semmissé teszi az alkalom történelmi tisztaságát és integritását” - olvashatók a negatív vélemények a Twitteren.

Nyilvánvalóan a királyné megkoronázása sokkal visszafogottabb lesz, mint a királyé. Utoljára Erzsébet királynő édesanyját, az anyakirálynét koronázták meg. Az 1953-as koronázási ceremónián azonban Fülöp herceget nem koronázták meg.

Kamilla életútja

Képes összeállításunkban összegyűjtöttük, hogyan változott Kamilla az évek alatt.

Cover- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük