Kamilla így lett szeretőből királyné: Károllyal több mint 50 éve bolondulnak egymásért

Kamillából automatikusan királyné lett Erzsébet királynő halála után, rögös út vezetett idáig.

kamilla-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Erzsébet királynő halála után fiából, Károly walesi hercegből III. Károly király lett, míg menyéből, Kamilla cornwalli hercegnéből Kamilla brit királyné lett. Az újdonsült uralkodó feleségéről még a 2005-ös esküvőjük után is azt kommunikálta a palota, hogy nem lesz belőle királyné, helyette a hercegnői címet kapja csak meg, ám idén februárban Erzsébet királynő bejelentése megváltoztatta a szabályokat.

Kamillából így lett királyné

Károly és Kamilla 1970-ben találkoztak egy windsori pólómeccsen, ebben az időszakban az újdonsült királyné még Andre Parker Bowles kedvese volt, de nem egy egészséges kapcsolat volt az övék, hol együtt voltak, hol szakítottak. A fiatalok egymásba szerettek, de egy év járás után véget ért a szerelmük, Károly a Királyi Haditengerészethez csatlakozott, ez választotta el őket. Nem mellesleg akkoriban a családtagok sem támogatták, hogy Kamilla legyen a befutó.

A szakításuk után Andrew Parker Bowles felesége lett, akinek két gyereket szült: Tom 1974 decemberében, Laura 1978 januárjában jött a világra. Károly is megállapodott, de Diana hercegnővel való házassága nem volt felhőtlen. Erzsébet fia végig tartotta a kapcsolatot Kamillával, 1986-ban pedig már szeretőkké váltak. Diana hercegnő rá utalt, amikor a hírhedt interjújában azt mondta, hárman voltak a házasságukban, ez pedig már túl zsúfolttá vált, végül Károllyal 1992-ben szét is ment.

Hivatalosan 1995-ben vált el, rá egy év múlva már Dianáék házasságát is érvénytelenítették a bíróságon. Wales hercegnőjének halála után a királyi család nem azonnal dobta a mély vízbe az elvált, két gyermekes anyát, így is a közutálat tárgyát képezte, őt okolták a szívek királynője boldogtalanságáért, az emberek bántó és durva megjegyzésekkel illették. Nehezen élte meg ezt az időszakot, erről idén a Vogue magazin újságírójának nyilatkozott.

- Nem volt ez egyszerű. Olyan sokáig vettek engem górcső alá, hogy muszáj volt ezzel együtt élnem. Senki nem szereti, ha folyamatosan minden szem rá szegeződik és kritizálják. Azt hiszem, végül felülkerekedtem ezen a helyzeten, és folytattam tovább az életem. Muszáj továbbhaladnod az életeddel.

2000-ben már nyilvános eseményeken jelent meg Károly oldalán, akivel 2005-ben mondták ki a boldogító igent. Azért vártak ennyi időt az esküvővel, hogy a nép ne háborogjon amiatt, hogy a királynő gyermeke milyen gyorsan megházasodott Lady D halála után.

Esküvőjük után megillette volna a Wales hercegnéje cím, de Vilmosék édesanyjának tragédiájára való tekintettel lemondott róla. A királyné címből sem kért sokáig, de az elmúlt években keményen dolgozott, hogy kiérdemelje az emberek szimpátiáját, így 2022 februárjában hivatalosan is bejelentették, hogy királyné lesz belőle. Miután Erzsébet is az áldását adta rá, egyből még népszerűbb lett, derült ki a felmérésekből, amelyeket Nagy-Britanniában készítettek el.

Képes összeállításunkban összegyűjtöttük, hogyan változott Kamilla az évek alatt.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük