Kamillából hivatalosan is királyné lesz: emiatt titkolták évekig, hogy Erzsébet királynő az áldását adta rá
Erzsébet királynő is áldását adta arra, hogy Kamillából királyné legyen.

GettyImages-1182644432
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor Károly herceg 2005-ben elvette élete szerelmét, Kamillát, akkor a palota kiadott egy hivatalos közleményt, amelyben az állt, amint Wales hercege trónra lép édesanyja, Erzsébet királynő halála után, felesége a Princess Consort címet kapja meg, azaz hercegnőnek kell majd szólítani. Nem tart igényt a királyné címre.

Ám tegnap a királynő az uralkodásának 70. évfordulója alkalmából kiadott egy közleményt, amelyben kifejtette, hogy amikor eljön az ideje, és Károly fiát királlyá koronázzák, Kamillát a Queen Consort cím illeti meg, tehát hivatalosan is királyné lesz. A Daily Mail legújabb riportja szerint ennek ténye már évek óta köztudott volt a palotában, ám eddig ezt az információt titkolták.

Kamilla hercegnéből egyszer mégis királyné lesz

Kamilla hercegné megítélése az elmúlt években pozitív irányba változott, a britek a '90-es években egyáltalán nem rajongtak érte, ugyanis Diana hercegnő maga vallotta be, hogy Károly vele lépett félre a háta mögött, persze erről ő pontosan tudott. Sajnos Wales hercegnője 1997-ben elhunyt, ám a herceg nem azonnal vette feleségül választottját, nyolc évet várt arra, hogy összekössék az életüket.

GettyImages-1266431510
Fotó: Anthony Devlin / Getty Images Hungary

2005-ös egybekelésük óta a cornwalli hercegné becsülettel végezte a királyi feladatait, hűen szolgálta a királynőt, több fontos ügy, például a nők ellen elkövetett erőszakkal kapcsolatban hallatta a hangját, botrányoktól mentesen élte mindennapjait, nem mellesleg sosem próbálta ellopni a show-t se Károly, se Erzsébet királynő elől, pontosan tudta, hol a helye a családban.

A brit lap kiderítette, hogy 2017 és 2018 között döntöttek úgy, hogy Kamillából mégis királyné lesz.

- Az az igazság, hogy megtagadni tőle ezt a címet felérne egy büntetéssel. És ha így érzünk a leendő királynéval kapcsolatban, akkor mit mondana ez az országban minden más nőről? Olyan érzés lenne, mintha nem tartanának lépést az idővel. Károly szereti a feleségét, imádja őt. „Mehbooba”-nak hívja, ami szerelmemet jelent urdu nyelven - magyarázta a forrás.

2019-ben már majdnem bejelentették, hogy Kamillából egyszer királyné lesz, ugyanis pont akkor ünnepelte meg Károly az 50. évfordulóját annak, hogy ő lett Wales hercege, ám az utolsó pillanatban meggondolták magukat.

GettyImages-1156927159
Fotó: Chris Jackson / Getty Images Hungary

Azért döntöttek így, mert az az évforduló Károlyról szólt, és nem Erzsébet királynőről. Tartottak attól, hogy a nép milyen módon fogadná a döntésüket. A királyi család Diana hercegnő miatt is ódzkodott a bejelentéstől, eddig a királynő mellett ő volt a legnépszerűbb előkelőség a famíliában, a mai napig millióan rajonganak érte, és persze vannak összeesküvés-elméletek, amik pont arról szólnak, hogy Lady Dinek azért kellett meghalnia, hogy Károly feleségül vehesse Kamillát, azonban ez csak egy teória, nem biztos, hogy igaz is. Megértik, hogy lesznek olyanok, akik nem értenek egyet azzal, hogy Kamillából királyné legyen, de a család úgy érezte, ez a helyes döntés a részükről.

Vilmos és Katalin gyerekei

Képes összeállításunkban csokorba szedtük Vilmos herceg és Katalin hercegné csemetéinek 2021-es fotóit.

Ezt is szeretjük