A színésznő 80 évesen nyert életében először Oscar-díjat: ilyen gyönyörű volt Jessica Tandy

Jessica Tandy nyolcvanévesen hatalmas megtiszteltetésben részesült, pazarul festett a színésznő.

jessica-tandy-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Magyar idő szerint hétfő hajnalban osztják ki 95. alkalommal az Oscar-díjakat, ennek alkalmából bemutatjuk azt a nőt, aki nyolcvanévesen nyerte meg élete első aranyszobrát.

Jessica Tandy  Oscar-, Golden Globe- és Emmy-díjas brit színésznőként írta be magát a filmtörténelembe. Azon kevesek közé tartozik, akiket a színpadon, a televízióban és a filmekben is elismertek.

Jessica Tandy 80 évesen nyert Oscar-díjat

A megtisztelő, női főszereplőnek járó elismerést a Miss Daisy sofőrjében játszott idős hölgy megformálásáért kapta. Az Academy Awards Acceptance Speech Database oldalán olvasható a köszönete, amelyet a díjjal kapcsolatban nyilatkozott.

- Egymillió év múlva sem számítottam volna rá, hogy valaha is ebben a helyzetben leszek. Ez egy csoda. És köszönöm a szerencsés csillagaimnak, Richardnak és Lilinek, akik hittek bennem. És köszönöm a rendezőmnek, Bruce Beresfordnak. A szereplők, akik velem voltak, csodálatos, boldog családként tartottak össze. Öröm volt velük dolgozni. Köszönöm az Akadémiának és mindenkinek!

Ami a magánéletét illeti, Jessica Tandy első férje a brit színész, Jack Hawkins volt, akitől 1940-ben elvált. Egy közös gyermekük született, aki a Susan nevet kapta. 1942-ben feleségül ment Hume Crony amerikai színészhez, 1954-ben pedig amerikai állampolgárságot szerzett. A férfitól két gyereke, Tandy és Christopher született.

Férjével számos filmben és színdarabban játszottak együtt, mint például a Kopogós römi, a Garp szerint a világ vagy éppen a Selyemgubó.

1990-ben rákot diagnosztizáltak a színésznőnél, de ez sem akadályozhatta meg abban, hogy a következő évben újabb Oscar-jelölést kapjon a Sült, zöld paradicsom mellékszereplőjeként. 1994-ben hunyt el az Egyesült Államokban. 

Képes összeállításunkban régi fényképeket nézhetsz meg Jessica Tandyról, a híres színésznőről.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Sztárpárok a 2022-es Oscar-afterpartin

Vin Diesel, a Halálos Iramban-filmek imádott sztárja sem hagyta ki a bulit, ám a színész magával vitte élete szerelmét, Paloma Jiménezt, akivel csak ritkán jelenik meg. Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan tündököltek a sztárpárok a 2022-es Oscar-afterpartin.

Cover-kép: Getty Images

Ezt is szeretjük