Tornatanárként kezdte: a világ egyik legnépszerűbb akciósztárja lett
Hugh Jackmannek fiatalon esze ágában sem volt színésznek állni.

hughjackman
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Elég csak ránézni Hugh Jackmanre, azonnal látszik a fizikumán, hogy akár sportolóként is könnyűszerrel megállta volna a helyét. Először neki sem a reflektorfény volt az álma, teljesen más szakmákban képzelte el magát fiatalon.

Az ausztrál sztár iskolás éveiben meg volt győződve róla, hogy a sport az ő jövője. Mindig is imádta a mozgást, és már kisfiúként sem lehetett beráncigálni a házba, folyton kint kempingezett vagy a strandon lógott a barátaival. Ezért adta magát, hogy valamilyen fizikai tevékenységgel kapcsolatos hivatást űzzön.

Hugh Jackman tornatanárból lett szupersztár

A gimnáziumi évek után, 1987-ben végül tornatanárként dolgozott a Pymble nevű bentlakásos iskolában, Angliában. Itt edzőként is tevékenykedett, illetve angolt tanított elsősöknek.

hugh jackamn
Fotó: Patrick Riviere / Getty Images Hungary

Nagyon szerette ezt az időszakot, ezt mi sem bizonyíthatná jobban, mint kitörő öröme, amikor évtizedekkel később, 2013-ban a Zürich Filmfesztiválon belebotlott egykori diákjába. 

A vörös szőnyegen történt a véletlen egybeesés, az egyik riporter nagyon ismerősnek tűnt a színésznek, végül kiderült, a férfi nem más, mint egykori diákja.

Mindig is érdekelte a színészet, de a kezdetekben nem tartotta férfiasnak. Végül a véleményét egy egyetemi kurzus változtatta meg, ahol drámát és színpadi sminkkészítést tanult, amit csak azért vett fel, hogy meglegyen a szükséges kreditszáma. 

Az órák megváltoztatták az egész életszemléletét, érezte, hogy neki ez a hivatás való, így miután lediplomázott, egyenes út vezetett egy színésziskolába Sydney-ben.

Végül a '90-es évekre már egyre több szerepet kapott, először sorozatokban tűnt fel, aztán a nagy áttörést a 2000-ben berobbant X-Men-filmek hozták meg neki. A neve szinte eggyé vált Farkas karakterével, évtizedekig játszotta a képregényfigurát. De nem csak akciósztároldalát ismerjük, olyan drámákban villantott nagyot, mint A tökéletes trükk és a Fogságban, 2012-ben pedig Oscar-díjra jelölték Jean Valjean megformálásáért a Nyomorultak című musicalben.

Hugh Jakcman és felesége

Míg a halál el nem választ, tartja a mondás, napjainkban sajnos ez nem mindig van így, de vannak, akik kitartanak egymás mellett jóban és rosszban, és már több évtizede hű társai egymásnak. A hírességek világában számos olyan sztárpár van, akik több mint tíz éve fülig szerelmesek egymásba. Hugh Jackman és ritkán látott felesége, Deborra-Lee Furness sokak számára szolgálhat pozitív példaként, hiszen az ausztrál színész és kedvese idén ünnepelhetik szerelmük 25. évfordulóját.

Ezt is szeretjük