Ő volt az E.T., a földönkívüli cuki főszereplője: a 49 éves Henry Thomas ma háromgyermekes édesapa
Henry Thomas játszotta E.T. legjobb barátját Steven Spielberg 1982-es klasszikusában.

E.T.-a-földönkívüli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

1982. június 11-én mutatták be az amerikai mozik Steven Spielberg mára klasszikusnak számító, E.T., a földönkívüli című filmjét, amely egy csapásra kasszasiker lett a tengerentúlon. Ugyan hazánkban csak 1983 telén láthatta először a közönség, a magyar nézőket is elvarázsolta a megkapó történet. 

A sztori ereje nem csak a kifogástalan rendezésnek, könnyfakasztó zenének vagy az akkori időkhöz képest élethű effekteknek volt köszönhető, a készítők hibátlanul választották ki a gyerekszereplőket is. Drew Barrymore hétévesen olyat alakított, ami beindította karrierjét, de a főszereplőt játszó Henry Thomast is könnyű volt megszeretni.

Henry Thomas így néz ki 49 évesen

A hirtelen jött népszerűségnek mindketten megitták a levét, nehezen birkóztak meg azzal, hogy egy csapásra Hollywood üdvöskéi lettek, szerencsére ennek a szorongásnak mára nyoma sincs. Barrymore hihetetlen pályát tudhat a magáénak, de egykori kollégájának sincs szégyellnivalója, hiszen ő is a showbizniszben tudott maradni.

henry-thomas-2
Fotó: Getty Images Hungary

1994-ben Brad Pitt és Anthony Hopkins mellett tűnt fel a Szenvedélyek viharában című romantikus drámában, mostanában pedig a horror műfajban találta meg a helyét. Láthattad a Stephen King regényéből adaptált Álom doktorban, valamint a Netflix mini sorozatában, a Bly-udvarház szellemében is emlékezetesen hozta az alkoholista nagybácsi szerepét.

Nem csak a munka területén kiegyensúlyozott, a családi életét is idill jellemzi az Instagramja alapján. A 49 éves színész három gyermek büszke édesapja, akikkel gyakran szelfizik az oldalán. A posztjai arról árulkodnak, hogy igazi laza apuka: két lánya van - Evelyn és Hazel - és egy kilencéves fia, aki nagyapja és édesapja után a Henry keresztnevet kapta. 

Elfeledett gyereksztárok

Hollywoodban rengeteg film készül gyerekek főszereplésével, főleg a családi filmekben szokták őket alkalmazni, de számtalan komolyabb hangvételű mozi is akad, melyben egy ifjú tehetség van a központi szerepben.

Ezt is szeretjük