Harry és Vilmos ekkor jelennek meg együtt nyilvánosan: a rossz viszonyt ápoló hercegek Diana tiszteletére állnak össze
A két herceg a nyáron avatja fel Diana hercegnő szobrát.

harry-vilmos-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha öt évvel ezelőtt azt mondták volna, hogy Harry herceg és Vilmos herceg viszonya megromlik, biztosan sokan nem hitték volna ezt el, hiszen hosszú évekig példaértékű és roppant szoros volt a testvéri kapcsolatuk. Amikor közösen tettek hivatalos látogatást valahol, szinte mindig viccelődtek egymással, és a körülöttük lévőket is gyakran megnevettették. Sajnos az utóbbi pár évben megkeseredett a kapcsolatuk, ráadásul Harry és Meghan Oprah-interjúja csak olaj volt a tűzre, a március 7-én műsorra tűzött beszélgetésben Sussex hercege elmondta, hogy hatalmas a távolság közte és a bátyja között.

Szerinte Vilmos az apjukkal együtt csapdában él, és rákényszerítették őket, hogy a királyi család szigorú rendszerében éljenek. Nem mellesleg Meghannal az egyik családtagot rasszizmussal vádolták meg, ugyanis az illető aggódott, hogy mennyire lesz sötét Archie bőrszíne. Oprah megerősítette, nem a királynő vagy Fülöp herceg tette ezt a sértő megjegyzést, sokan a trónörökösökre, Károlyra és Vilmosra tippelnek. Az biztos, hogy van mit helyrerakniuk a kapcsolatukban, ráadásul már az is kiderült, mikor jelennek meg nyilvánosan újra a testvérek.

Diana tiszteletére állnak össze a hercegek

A Daily Mirror brit lap megírta, hogy a két herceg idén nyáron ismét együtt mutatkozik majd a nyilvánosság előtt, ugyanis édesanyjukról mintáztak egy szobrot, amit a Kensington-palota előtt állítanak majd fel. Ian Rank-Broadley szobrászművészt bízták meg ezzel a nemes feladattal, az alkotó nem először működik közre a családdal, Erzsébet királynőről is készített portrét, amit jelenleg a brit pénzérméken használnak.

Ez a kép Dianáról és fiairól 1995-ben készült.
Ez a kép Dianáról és fiairól 1995-ben készült.
Fotó: Anwar Hussein / Getty Images Hungary

A szobrot a tervek szerint július 1-jén avatják majd fel, ugyanis pont azon a napon lenne Diana hatvanesztendős. A brit lap szerint a két herceg készen áll, hogy ismét találkozzanak egymással, ráadásul köztudott, hogy mind a ketten imádták édesanyjukat, így ki nem hagynák ezt a jeles alkalmat. Arról nem számoltak be, hogy a feleségeik is részt vesznek az avatón, de benne van a pakliban, hogy ők sem hagyják ki ezt az eseményt, mégis a férjeik elhunyt édesanyjáról van szó.

Az újság a forrásaira hivatkozva azt is közölte, hogy a két testvér hónapok óta nem beszélt egymással, utoljára január elején jöttek olyan hírek, hogy az ünnepek alkalmával ismét közelebb kerültek egymáshoz, de Harry és Meghan friss interjúja a bizonyíték arra, hogy egyelőre nem sikerült rendezni a nézeteltéréseiket, hiszen a herceg elmondta Oprah-nak, hogy hatalmas a távolság közöttük.

A cikk az ajánló után folytatódik

Vilmos herceg tegnap a nyilvánosság előtt elmondta, hogy a március 7-ei interjú óta nem beszélt az öccsével, de mindenképpen fog, emellett tagadta a házaspár vádját, ami arról szólt, hogy az egyik családtag rasszista megjegyzést tett volna Archie-ra.

- Mi nem vagyunk egy rasszista család, ez egyértelmű!

Az biztos, hogy van mit megbeszélniük, hiszen az elmúlt években több konfliktus is volt közöttük, ráadásul Erzsébet királynő is azon dolgozik, hogy békét teremtsen a családjában.

GettyImages-842909868
Fotó: Samir Hussein / Getty Images Hungary

De mégis mikor és hogyan roppant meg a két testvér kapcsolata? Nos, több ok vezetett ahhoz, hogy ennyire elhidegültek egymástól. Az egyik problémát az anyagiak okozták köztük, ugyanis Károly herceg előnyben részesítette Vilmos fia projektjeit, így ő több pénzt kapott, mint Harry. Ez a kisebbik testvért sértette, mert igazságtalannak tartotta, hogy mindig a bátyja az első. Itt fontos megjegyezni, Wales hercege nem azért részesítette előnyben Vilmos projektjeit, mert idősebbik fiát jobban szerette volna, egyszerűen csak úgy szól a protokollszabály, hogy mindig a trónörökös élvez előnyt mindenben.

A másik fő ok az volt, hogy Vilmos próbálta lebeszélni az öccsét a lánykérésről és az esküvőről, azt tanácsolta Harrynek, hogy várjon a nősüléssel, tesztelje le alaposabban Meghant, hogy tényleg bírja-e a nyomást, hiszen köztudott, ha az ember lánya egy herceg felesége lesz, akkor lényegében a királyi családhoz is hozzámegy, hiszen onnantól kezdve szigorú protokollszabályok szerint kell élnie az életét.

Bár csak jót akart neki, Harry ezt a szívére vette, úgy érezte, a bátyja nem fogadja el Meghant. Az már csak az utolsó csepp volt a pohárban, amikor Vilmos megkérte Diana hercegnő testvérét, Charles Spencert, hogy beszélje le öccsét az esküvőről, ám végül Harry rájött, ebben is a testvére keze volt.

Katalin hercegné édesanyja csodásan fest friss fotóin

Képes összeállításunkban megnézheted Katalin hercegné csinos édesanyját, Carole Middletont.

Ezt is szeretjük