Kiderült, Harry herceg mennyi pénzt örökölt Dianától: enélkül nem tudott volna új életet kezdeni Meghannal
Harry herceg édesanyja öröksége nélkül nem tudott volna új életet kezdeni Meghannal Amerikában.

diana-harrry-meghan-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Harry herceg és Meghan hercegné Oprah-interjúja nagy port kavart világszerte, a március 7-én műsorra tűzött beszélgetéstől hangos a sajtó napok óta, hiszen a hercegi pár olyan információkat is megosztott, amelyek kínosak a királyi családra nézve, például az egyik családtagot rasszistaként állították be, amikor kifejezte aggodalmát, hogy mennyire lesz Archie bőrszíne sötét, de arról is szó volt, hogy Harry szerint apja és bátyja is csapdában él, és nem tudnak menekülni abból a rendszerből, amiben élnek, emellett egyikükkel sem a legfényesebb a kapcsolata jelenleg.

Azt is elmondták akkor, hogy Diana hercegnő nélkül biztosan nem tudtak volna talpra állni egyhamar, ugyanis amikor bejelentették, hogy anyagilag függetlenné válnak, és visszavonulnak, akkor a herceg megkapta az örökségét, amit édesanyja hagyott rá.

Kiderült, mennyit örökölt Harry herceg Dianától

A Daily Telegraph lap kiderítette, hogy amikor a hercegnő 1997-ben elhunyt, akkor nagyjából 6,5 millió fontot, azaz 2,783 milliárd forintot hagyott külön-külön a fiaira. Ezt a pénzösszeget akkor befektették mindkét herceg esetében, az évek során pedig még inkább gyarapodott az örökségük, Harry harmincéves korára körülbelül 10 millió fontnyi örökséggel, ami átszámítva 4,282 milliárd forintnak felel meg. Ez már egy olyan pénzösszeg, amelyből azért elég sok dologra telik az embernek, és könnyebben lehet vele egyről a kettőre jutni.

GettyImages-150527652
Fotó: Georges De Keerle / Getty Images Hungary

Sussex hercege az interjú során bevallotta, hogy 2020 első felében a királyi család teljesen megvont tőlük mindenféle anyagi támogatást, még a biztonsági szolgálatukat sem állták állítólag, csak az öröksége maradt nekik. 

- Annyim volt, amennyit az anyukám rám hagyott, anélkül képtelenek lettünk volna az új életünket felépíteni - magyarázta Oprah-nak.

- Ez olyan volt, mintha anya tudta volna, hogy ez bekövetkezik, és úgy éreztük, hogy végig mellettünk volt ezekben a nehéz időkben - tette hozzá.

Harry szerint, ha édesanyja még mindig élne, biztosan dühöt érzett volna a történtek miatt, ám mint minden anya, ő is a boldogságukat akarta volna.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Sosem volt a terv része, hogy a Netflixszel és a Spotifyjal szerződést kössek. A COVID első hulláma alatt egy barátom ajánlotta, hogy nem akarok-e a streamingszolgáltatókkal együttműködni? Bevallom, nem is gondoltunk mi erre előtte. Az én nézőpontomból az volt akkor az első, hogy legyen elég pénzünk arra, hogy fedezzük a biztonságiakat, és mindent megadjak a családomnak.

GettyImages-1198091143
Fotó: Chris Jackson / Getty Images Hungary

Bár hivatalosan nem lehet tudni, hogy a streamingszolgáltatókkal hány millió dolláros szerződéseket kötöttek, de a szakértők szerint akár 100 millió dollárról, azaz 30,635 milliárd forintról is beszélhetünk.

Harryt sokkolta, amikor megtudta, hogy a családja nem állja többé a biztonsági szolgálatot.

- Sosem gondoltam volna, hogy a biztonságomat nem állnák, hiszen én beleszülettem a hercegi pozícióba. Örököltem a kockázatot, pont emiatt sokkolt engem ez az egész.

Még Meghan is levelet írt a családnak, hogy legalább a férje biztonsági költségeit állják, mert akkoriban több halálos fenyegetést kaptak, de azt állította, hogy lehetetlen dologért könyörgött. Végül amikor 2020 márciusában átköltöztek Kanadából az Egyesült Államokba, Tyler Perry ajánlotta fel nekik a házát, és abban is segített nekik, hogy a testőröket állja.

Diana hercegnő Budapesten

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festett Diana, amikor hazánkban járt.

Ezt is szeretjük