A királynő megtörte a csendet Harry és Meghan botrányos interjúja után: a családtagokat is kikérdezi az ügyről
Erzsébet királynő hivatalos közleményt adott ki tegnap este.

erzsébet-királynő-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Harry herceggel és Meghan hercegnével Oprah Winfrey készített exkluzív anyagot még idén februárban, azért számított ez történelmi pillanatnak, hiszen a tavalyi visszavonulásuk óta ez volt az első közös interjújuk, amit végül március 7-én vetített le a CBS. A házaspár több, a királyi család számára kellemetlen információt is megosztott, például a palotában nem kaptak kellő támogatást annak ellenére, hogy Meghan hercegné súlyos lelki válságban volt a ránehezedő nyomás, illetve a brit sajtó állandó támadása miatt, még az öngyilkosság is megfordult a fejében.

Megemlítették az egyik családtag rasszista elszólását, az illető aggodalmát fejezte ki Archie bőrszíne miatt, ezt a beszélgetést Harry sokkolónak és kínosnak írta le. A herceg elmondta, mennyire megromlott a viszonya a testvérével és az apjával, és úgy véli, hogy mind a ketten csapdában élnek, sőt, a Megxit idején előfordult, hogy Károly fel sem vette neki a telefont, emellett Meghan elmesélte, hogy valójában nem ő ríkatta meg Katalin hercegnét, ahogy azt a sajtó legelőször beállította, pont az ellenkezője történt. Erzsébet királynő nem hagyta annyiban, közleményben reagált az interjúra, emellett a Daily Mailnek egy bennfentes elárulta, mi lesz az uralkodónő következő lépése.

Erzsébet királynő elbeszélget a családtagokkal

A Buckingham-palota a kedd esti órákban adta ki a hivatalos közleményét az üggyel kapcsolatban. Ezt komoly válságbeszélgetések előzték meg, a királynő Károly herceggel és Vilmos herceggel is átbeszélte alaposan, hogyan reagáljanak pontosan.

Erzsébet királynő hangsúlyozta a közleményében, hogy Harry herceg, Meghan hercegné és a kis Archie is mindig a szeretett családtagjaik maradnak.
Erzsébet királynő hangsúlyozta a közleményében, hogy Harry herceg, Meghan hercegné és a kis Archie is mindig a szeretett családtagjaik maradnak.
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

Ez állt a közleményben: "Az egész család szomorúan értesült arról, hogy mennyire nagy kihívást jelentett Harry és Meghan számára az elmúlt pár év. A felvetett kérdések, különösen a rassz vonatkozásában, aggályosak. Noha egyes emlékek eltérhetnek, a család nagyon komolyan veszi az elhangzottakat, és magánkézben foglalkozik velük. Harry, Meghan és Archie mindig is szeretett családtagok maradnak."

Az interjú megjelenése után több mint 36 órával adták ki ezt a közleményt, azért vártak eddig, mert az Egyesült Királyságban csak egy nappal később vetítették le a teljes, 90 perces interjút. Bár az tény, hogy a palota több dolgozója hétfőn, a hajnali órákban, élőben nézte meg a beszélgetést, hiszen érdekelte őket, hogy pontosan milyen állítások hangzanak el benne. Pár óra után futótűzként terjedt el a családban, miket mondott Harry és Meghan. Óriási volt a feszültség a palotában, többen nagyon szomorúak voltak a történések miatt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Erzsébet királynő az elkövetkezendő napokban azzal a négy családtaggal ül le egyenként, akik a legmagasabb beosztásban állnak, és a legtöbb alkalommal képviselik a koronát, azaz Károly herceggel, Kamilla hercegnével, Vilmos herceggel és Katalin hercegnével. A szakértők szerint a királynő azon dolgozik, hogy békét teremtsen a családban, erről Phil Dampier, a hivatalos életrajzírójuk mesélt a The Sunnak.

- Azzal, hogy Harry, Meghan és Archie ugyanúgy szeretett családtagok maradnak, egyértelműen arra utalt, hogy békejobbot nyújt nekik, és szinte könyörög, hogy többé már ne nyilatkozzanak, helyette nyugodjanak meg, és építsék újjá a kapcsolataikat a családban.

Hétfő reggelre szinte az összes brit lap címlapon közölte a botrányos interjút.
Hétfő reggelre szinte az összes brit lap címlapon közölte a botrányos interjút.
Fotó: Chris Jackson / Getty Images Hungary

Bár az interjú során sem Harry, sem Meghan nem volt hajlandó megnevezni azt a családtagot, aki aggódott Archie bőrszíne miatt, azonban ha később ennek tényét a királyi család nyilvánosan letagadja, akkor a sussexiek mégis elmondják az illető nevét, erről egy bennfentes magyarázott az Evening Standard lapnak.

- A tagadás odáig vezethet, hogy Sussex hercege és hercegnéje megszegik a fogadalmukat, és megnevezik azt a családtagot, aki Harryvel beszélgetett Archie lehetséges bőrszínéről. Már nem igazán bíznak meg bennük.

Oprah Winfrey hiába próbálta belőlük kihúzni, hogy ki lehetett az említett családtag, nem kapott választ, Meghan szerint káros lenne a család számára, ha kiderülne ez. Azt viszont Harry elárulta a műsorvezetőnek a kamerák leállása után, hogy nem a nagyszülei vetették fel neki a kínos kérdést.

A brit sajtó sosem bánt kesztyűs kézzel Meghan hercegnével

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen címekkel hozták le a Katalinról és Meghanról szóló, szinte hasonló híreket. Komoly kettős mérce alakult ki a két hercegné megítélése terén.

Ezt is szeretjük