Ez a nagy különbség Katalin és Meghan hercegné között - Különös dolgot szúrtak ki velük kapcsolatban
A brit sajtó míg a Katalinról szóló híreket pozitívan, addig a Meghanról szóló írásokat mindig negatívan tálalja.

katalin-és-meghan-cove
beauty and style
Top olvasott cikkek

Miután Katalin és Meghan hercegné bekerült a királyi családba, mind a kettőjükről tengernyi cikk gyártódott a sajtóban világszerte. A legtöbb írás természetesen brit újságírók tollából származik, hiszen mégis hazai terepen mozognak a királyi családdal kapcsolatban.

Jelenleg Meghan van a középpontban, főleg azóta, amióta Harry herceggel bejelentették, hogy visszalépnek szerepkörükből a királyi család magas rangú tagjaiként. Az amerikai rajongók szerint erre azért is kerülhetett sor, mert a sussexi hercegnének egyszerűen elege lett, hogy a brit sajtó mindig negatív fényben tünteti fel őt. 2019 őszén az afrikai útja során is arról panaszkodott, mennyire nincs jól, és óriási rajta a nyomás, amióta bekerült az uralkodófamíliába. Harry hercegék több bulvárlapot be is pereltek pont amiatt, amiért számtalan rágalmazó cikk jelent meg a hercegnéről. Harry mindezt egy közleményben jelentette be 2019 októberében.

- Elvesztettem anyámat, és most azt kell végignéznem, hogy a feleségem is ugyanezeknek a hatalmas erőknek esik áldozatul - fogalmazta akkor.

Mindez megihlette a Buzzfeed újságíróját, aki az angol híroldalak között szemezgetve összehasonlította, hogy a Katalinról szóló írások és a Meghanról szóló cikkek milyen címekkel futnak. A végeredmény megdöbbentő, ugyanis tényleg egy nagyon komoly kettős mérce zajlik a két hercegné megítélése terén. Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy régen Katalin hercegnéről is több negatív írás született, "Kate Middleclass" volt a gúnyneve. A middle class szócskát azért aggatták rá, mert egy középosztálybeli családból jött.

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen címekkel hozták le a Katalinról és Meghanról szóló, szinte hasonló híreket.

Ezt is szeretjük